Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 9
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 93 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 279 kr/mån Det ingår värme och vatten. Obligatoriska avgifter för kabel-tv grundutbud och bredband tillkommer om 513kr. )

Ekhagsvägen 9

LJUS OCH NYRENOVERAD GAVELFYRA MED STOR UTEPLATS

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 9
Område
Ekhagen
Rum
4 rum
Area
93 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 279 kr/mån Det ingår värme och vatten. Obligatoriska avgifter för kabel-tv grundutbud och bredband tillkommer om 513kr.

Arkitekturen

Arkitekt: 1935 Richard Landegren

Ekhagen bebyggdes under 1930-talet och Djurgårdseken 1 med adress Ekhagsvägen 7-9 uppfördes 1935 och inflyttningsbesiktigades 1936. För ritningarna stod R Landegren, som troligen är synonym med Richard Landegren, en byggnadsingenjör som drev egen verksamhet. Djurgårdseken 1 är ett bostadshus i fyra våningar med två trapphus som ligger i suterräng inpassad i det omgivande landskapet. Fasaden är putsad i en ljust gul kulör. Här huserar Brf Seglet 1 som består av 16 lägenheter. Föreningen tillträdde 2016 och då genomgick huset även en större renovering. Föreningen har en gemensam gård under utveckling – här finns planer för odling, grillplats och lek. I fastigheten finns barnvagnsförråd och cykelparkering under tak.

FÖRENINGEN

Brf Seglet 1

Ekhagsvägen 7

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Stockholm Djurgårdseken 1 med adress Ekhagsvägen 7-9. Förening består av 16 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har inga lokaler. Total fastighetsyta är 1188 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935 och ritades av arkitekt Richard Landegren.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Seglet 1 ombildades år 2016.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Garage och parkering:

Boendeparkering råder i området.

Renovering:

Fastigheten ombildades till bostadsrätt 2016 och huset genomgick dessförinnan en omfattande renovering under 2015/2016.

Kommande renoveringar:

Inga kommande renoveringar. Man har nyligen tagit in fjärrvärme till huset.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 17 016 096kr, vilket ger cirka 14 323 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Det ingår värme och vatten i månadsavgiften. Obligatorisk avgift för kabel-tv (grundutbud) och bredband tillkommer med 513kr.

Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp och debiteras köparen.

Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

1 januari 2020 höjdes månadsavgiften till nuvarande nivå. Efter sommaren förhandlas två av tre lån om då bindningstiden gått ut och föreningen planerar att i samband med detta påbörja amortering av lånen. Storlek på amortering är idag inte beslutat.

Förråd:

Förråd i större standard storlek finns i entréplan.

Gemensamma utrymmen:

Förråd i entréplan. Tvättstuga och separata cykel- barnvagnsförråd finns ej.

Bredband och tv:

Via ComHem

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019 och uppgifter från säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Kontroll 4/3-20.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Björn Hedvall lade planen för området och ritade också många byggnader. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Här är grönt och lummigt. På Ekhagsvägen 9 bor du precis intill Lilla Värtan med småbåtshamn, badplats samt, på vintern, banor för långfärdsskridskor. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och många aktiviteter för barn, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Det råder en fin ”bykänsla” i området med en ekhagsförening med eget hus och aktiviteter som gympa, yoga, målning, föreläsningar, pubkvällar med mera. Förskolan i Ekhagen är mycket bra och det byggs även ett nytt vid stranden.