Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Blecktornsgränd 7, 2tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 59 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 387 kr/mån Inkl, Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 216 kr/månad för bredband tillkommer.
)

Blecktornsgränd 7

LJUVLIG VÅNINGSKÄNSLA PÅ MARIABERGET – KAKELUGNAR & FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: ONO STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Blecktornsgränd 7, 2tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
59 kvm
Avgift
3 387 kr/mån Inkl, Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 216 kr/månad för bredband tillkommer.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Monteliusvägen
Ivan Los park
Abowl Restaurang
Kvarterspuben Black & Brown inn
Rival

1880-talets nyrenässans

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1884 ARKITEKT OKÄND

Nuvarande byggnad uppfördes år 1884 efter osignerade ritningar och ersatte då en äldre byggnad, troligen från sent 1700-tal. Det nya huset byggdes hantverksmässigt, murades för hand och den fasta inredningen platsbyggdes. Huset ligger i ett hörn och har två entréer: en skulpterad, välvd portal mot Tavastgatan och en något enklare, fyrkantig portal vid Blecktornsgränd. Huset har en klassisk fasad likt nyrenässansens ideal och vilar på en grund av natursten. År 1979 gjordes en fullständig ombyggnad och renovering. Vissa mindre lägenheter slogs samman och alla lägenheter fick moderna badrum och kök. Fasaden åtgärdades och försågs med nya fönster. Många kakelugnar bevarades, liksom snickerier och stuckaturer. Det är idag ett trevåningshus i sten med inredd vind. Föreningen Brf Kattan Större 2 förvärvade fastigheten år 1981 och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf Kattan Större Nr 2

Föreningen

Brf Kattan Större Nr 2 (org. nr 7 716417-4679) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kattan Större 2 år 1981. Föreningen består av en hörnfastighet med adresserna Blecktornsgränd 7 och Tavastgatan 12, och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt samt två källarförråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån ligger på 9 081 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av City Ekonomikonsult AB och löpande underhåll sköts huvudsakligen av styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Fiberdraget bredband levereras via Stockholms stadsnät med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s. Leverantör för kabel-tv väljer medlemmarna själva.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen samt en pantsättningsavgift på 476 kr.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga belägen i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel. Innergården sköts av föreningens trädgårdsgrupp och där finns en grillplats samt ett långbord. I föreningen finns också ett gemensamt förråd för cyklar.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2020 värmejustering, nya brevlådor, 2019 värmekablar i stuprör, 2018 fasad, 2016 byte/renovering av fönster, 2014 trapphus, 1983 stambyte

Planerade renoveringar

Det finns inga beslutade renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer ca en gång per år, frivilligt deltagande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i idylliska kvarter på Mariaberget där historiska hus och kullerstensgator är din vardag. Vyerna från berget över vattnet är oslagbara, hit vallfärdar inbitna stockholmare likväl som turister för att få sig en överblick av staden. Mysiga, rofyllda kvarter samtidigt som närheten till vimlet ligger och lurar när andan faller på. Ett närområde som bjuder på många bra restauranger, caféer och barer som ligger tätt, i trappan på Blecktornsgränd och ner mot Swedenborgsgatan för att nämna några exempel. Supercentralt men väldigt tyst, knappt någon trafik alls, med ypperliga kommunikationer vid Mariatorgets tunnelbana likväl som gångavstånd till Slussen och pendeltåg vid Södra Station.