Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kevingeringen 26
  [Område] => Kevinge, Danderyd
  [Våning] => 
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 29,2 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 621 kr/mån Inkl värme vatten Tv grundutbud och bredband (upp till 1 Gbit upp och nedströms) )

Kevingeringen 26

VÄLPLANERAD OCH MYSIG NATURNÄRA FUNKIS

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kevingeringen 26
Område
Kevinge, Danderyd
Rum
1 rum och kök
Area
29,2 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 621 kr/mån Inkl värme vatten Tv grundutbud och bredband (upp till 1 Gbit upp och nedströms)

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
4 900 kr/år

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Klemming & Thelaus 1957-1961

De åtta husen på Kevingeringen uppfördes mellan 1957 och 1961 av Brf Vändkretsen som hade förvärvat Kevingeberget 1956 av Danderyds köping. Arkitekter var Hjalmar Klemming och Erik Thelaus. Dessa två drev firma tillsammans mellan 1954 och 1967, Klemming & Thelaus. De ritade bland annat studentbostäderna Jerum på Gärdet, Sköndals centrum, Frölunda torg i Göteborg och det nu rivna Hotel Continental mittemot Stockholms centralstation.

FÖRENINGEN

Brf Vändkretsen

Föreningen

Brf Vändkretsen är en äkta förening och består av 415 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 5 kommersiella lokaler, dessutom finns ca 80 mindre förrådslokaler. Husen uppfördes 1957-1961 och arkitekterna var Hjalmar Klemming och Erik Thelaus.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen förvaltas av styrelsen samt av Fastum.

Urval av gjorda renoveringar

1996 Fönsterrenovering. 1999 Byte av frånluftsfläktar. 1999-2000 Installation och anslutning av fjärrvärme. 2004 Spolning av avloppssystem som konstaterades vara i god kondition. 2009 Ny tvättstuga, bredbandsinstallation, digital TV. Rensning av hela avloppsystemet som konstaterades vara i god form. 2012 -2013 Åtta nya TM och en TT och byte av tre nya TT till stora tvättstugan. 2018 Relining, grovsoprummet gjordes om till återvinningsrum. 2019 OVK besiktning, avslutning av relining-projekt, Uppstart ny extern förvaltning.

Kommande renoveringar

Renovering av föreningens garage pågår och det pågår arbete med upphandling av nytt låssystem.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 12.568.300kr, vilket ger ca 484kr/kvm boyta. Föreningen har dessutom en kassa på 2.489.557kr.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift samt avgift för andrahandsupplåtelse

Överlåtelse- och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Avgiften för andrahandsupplåtelse får tas ut efter beslut av styrelsen. Avgiften får årligen uppgå till högst 10 % av gällande prisbasbelopp.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Sappa och bredband 1000/1000Mbit via A3 www.a3.se samt ip-telefoni.

Förråd

Till lägenheten tillhör två källarförråd, ett om ca 1,7 kvm och ett matförråd.

Gemensamma utrymmen

Det finns i dagsläget 3 st hobbygrupper i föreningen, en träningslokal (Kevingeringen 83), en vävstuga (Kevingeringen 20) och en snickeriverkstad (Kevingeringen). Det finns ett cykelförråd och en föreningslokal till utlåning för de boende. Lokalen har ett fullt utrustat kök och med plats för ca 25-30 personer. Lokalen är lämplig för barnkalas, middagar, möten osv. Föreningen har 2 st tvättstugor, tvättstuga 1 är belägen i samma byggnad med egen ingång runt hörnet. Utrustad med 4 st tvättmaskiner, 1 st mangel, 2 st torktumlare och 2 st torkskåp. Tvättstuga 2: Belägen i annan byggnad. Utrustad med 10 st tvättmaskiner samt en maskin för grovtvätt. 5 st torktumlare, 3 st torkskåp, 7 st torkhästar, 2 st manglar samt en stenmangel. Dessutom finns ett levande bibliotek i de båda tvättstugorna där man kan lämna eller hämta böcker efter behov och kynne.

Garage och parkeringsplatser

Garageplatser och parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra. Det är dock kö till dessa. När det gäller ytparkering är kostnaden för närvarande 320 kr/månad och 340 kr/månad för plats med motorvärmaruttag. Garageplatserna kostar 1 000 kr – 1 100 kr i månaden, beroende på storlek. Vidare finns mc-platser att hyra för ca 250-350 kr/månad, och då delar man med garage med andra. Kötiden varierar, men ungefär ett år för ytparkering och något kortare för garage. På hemsidan ställer man sig själv i kö i något som heter SmartPark.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisningen 2019 samt kontakt med styrelsen under februari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kevingeringens bostadshus som ligger fint placerade på berget ovanför Edsviken och har Kevinge golfbana slingrande runt sig. Här finns fina promenadvägar och när snön ligger finns längdskidspår runt golfbanan. Ner till badklipporna vid Edsviken går en liten stig från Kevingeringen. Området lugnt och tryggt men med all möjlig service endast sju minuter bort i Mörby centrum och till Stockholms universitet tar man sig på en kvart.