Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 92A
  [Område] => Midsommarkransen - Telefonplan
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 105 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054 [Tomtareal] => [Avgift] => 5 527 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. 240 kr/månaden i obligatoriskt tillägg för balkongtillägg. )

Bäckvägen 92A

ETT EGET VÅNINGSPLAN HÖGST UPP I HUSET – VACKER FAMILJEVÅNING MED TVÅ BALKONGER

FOTO: ONO STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 92A
Område
Midsommarkransen - Telefonplan
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
105 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054
Avgift
5 527 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. 240 kr/månaden i obligatoriskt tillägg för balkongtillägg.

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
3 900 kr/år
Total driftskostnad
9 400 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pulkabacken
Precis nedanför huset finns en pulkabacke med grillplats som uppskattas på vintern.
Kniv och kavel i Aspudden
AB Café vid Telefonplan
Take out från Favo
Aspuddsparken & Svandammsparken
Mysiga småbutiker i Midsommarkransen

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Waldemar Conradsson 1942

Fastigheten Raderkniven 1 på Bäckvägen 92 uppfördes år 1942–1943 och ritades av arkitekt Waldemar Conradsson. Byggherre var Fastighetsföreningen Raderkniven 1 upa. Raderkniven 1 är ett smalhus i tre våningar med tre trappuppgångar och en fasad putsad i en ljust rosa kulör. Huset ligger fint anpassad i terrängen på åsen med mycket grönska runt omkring. Föreningen registrerades år 1999 och består av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet upplåten med hyresrätt. Medlemmar erbjuds gemensamma faciliteter så som cykelförråd, barnvagnsrum och en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, mangel samt tvättlinor. Det finns en fin grusgård utanför portarna med sittplatser och planteringar liksom naturtomt där det finns större bord med grillplats. Föreningen tillhandahåller även parkeringsplatser på gården som får användas kostnadsfritt av medlemmarna vid mån av plats. Boendeparkering gäller annars längs gatorna.

FÖRENINGEN

Brf Mälarglimt

Antal lägenheter och lokaler

Brf Mälarglimt är en äkta förening belägen på fastigheten Raderkniven 1 och består av en byggnad med tre trapphus. Huset uppfördes 1942 och föreningen registrerades 1999. Föreningen består av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätts samt 1 lägenhet upplåten med hyresrätt om 40kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal ska omförhandlas 2042 men ska höjas stegvis från 2022 till 2026.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Urval renoveringar

Balkongbygge, 2005. Nya VA-stammar & renovering av badrum, 2006. Renovering av originalbalkonger, 2015. Installation av fiber, 2016. Taksäkerhet och underhåll, 2018. Nya tvättmaskiner, 2020. Trapphusrenovering, 2021.

Kommande renoveringar

Relining av avloppsrören i bottenplan, modernisering av förråd, 2022. Fasad- och fönsterrenovering, 2023-24. Byte av bergvärmepump, 2024.

Ekonomi

Föreningens skulder är ca 3 mkr vilket ger en belåning på ca 3000 kr/kvm. Det är lägre än snittet i området som ligger runt 7500kr/kvm. Det finns även ca. 2,6 mkr i kassa & bank. Föreningen höjde avgifterna med 2% 2020 och 2021. Små liknande avgiftshöjningar finns planerade närmsta åren. Eftersom föreningen god ekonomi så är höjningarna några få procent.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 nya tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mangel och tvättlinor. Det finns en fin grusgård utanför portarna med sittplatser och planteringar. Det finns även en grillplats på gården. Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren.

Parkering

Det finns parkeringsplatser på gården som får användas kostnadsfritt av medlemmarna vid mån av plats. Boendeparkering gäller annars längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information. Det finns garageplatser längre ned på gatan som man kan köa till.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv bas. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 120 kr/månad för de som har balkong, i detta fall finns två balkonger så det är 240kr/månad. Det finns fiber installerat från Telias Öppen fiber. Där kan man välja mellan flera leverantörer av bredband. Basutbudet på TV ingår i månadsavgiften och om man vill ha flera kanaler beställer man det av Telia.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsen (2022-03-31), föreningens stadgar samt årsredovisningen från 2020. Se även föreningens hemsida: brfmalarglimt.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan vilket innebär att det är gångavstånd till både Aspudden centrum med restauranger, vinbar och bageri, och till Telefonplan med ytterligare matställen och mataffär samt populära restaurangerna Landet och KRUBB. Området kring Telefonplan expanderar för fullt, en kreativ och levande atmosfär. Vidare ligger Konstfack väldigt nära tillsammans med Klättercentret. Kvarteret är mycket lugnt och naturnära. Det finns ett stort skogsområde ned mot Örnsberg och Aspudden där man kan springa och promenera. Och lite längre bort ligger både mysiga Vinterviken och Örnsbergs klippbad. Det finns flertalet förskolor och skolor i området, och det är praktiskt att ha flera tunnelbanestationer att välja mellan, närmast är Telefonplan och Örnsberg. Buss 147 mot Liljeholmen stannar precis utanför huset, annars är det cykelavstånd till Södermalm.