Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Långholmsgatan 1A
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 85 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 401 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband (1000/1000 mbit/s), kabel-tv )

Långholmsgatan 1A

LJUS OCH SOCIAL HÖRNLÄGENHET MED FRI UTSIKT I SKULDFRI FÖRENING

FOTO: WICHARDT STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Långholmsgatan 1A
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
85 kvm
Föreningens information
Avgift
4 401 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband (1000/1000 mbit/s), kabel-tv

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
3 264 kr/år
Total driftskostnad
5 064 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tjoget
Reimersholme
Långholmen
Barbro
Hornstulls centrum

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Westholm & Bagger 1914

Fastigheten Skruven 2 stod klar 1914 och ritades av arkitektduon Sigurd Westholm och John Bagger. Dessa två var inget mindre än Stockholms stadsarkitekt och vice stadsarkitekt under denna tid. Skruven 2 är ett bostadshus i nationalromantisk stil med fem våningar, en slätputsad fasad avfärgad i en rosa nyans och med vitmålade fönstersnickerier. På 1940-talet fanns planer på att underbygga gården och inreda en biograf i detta hus, med entré mot Långholmsgatan, men detta projekt blev aldrig av. Huset moderniserades först 1982 med nya kök och badrum. Då slogs också en del mindre lägenheter samman till större och vinden inreddes till bostäder, fasaden renoverades och nya fönster sattes in.

FÖRENINGEN

Brf Skruven nr 2

Föreningen

Brf Skruven nr 2 (org. 769603-7618) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Skruven 2 år 2001. Föreningen består av ett gavelhus med adresserna Långholmsgatan 1 A - 1 B samt Heleneborgsgatan 27 - 27 A och omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler med hyresrätt, det finns även ett gårdshus. Marken upplåts med tomträtt vars avtal löper tills 2025-09-30

Ekonomi

Föreningen är skuldfri, det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2019 uppdatering av porttelefon, renovering av hissar, 2018-2019 grundlig renovering av trapphus och entréer med marmorering av väggar, utvändig målning av samtliga lägenhetsdörrar och nya golv, 2017 installering av säkerhetsdörrar samt färdigställande av föreningens övernattningslägenhet, ny utrustning till tvättstugan, 2013-2014 dränering, fuktsäkring och renovering av innergård, 2012-2014 förbättring av ventilationssystem, 2010 soprummet byggdes om till miljörum, med återvinning, installering av fastighetsnät med fast uppkoppling till internet, 2007-2008 byte av fjärrvärmecentral, 2005 målning av trapphusen samt byggnation av balkonger, ny ventilation med frånluft och självdrag installerades, 2003-2004 taket målades om och de yttre fönstren byttes ut till underhållsfria treglasfönster, 1982 omfattande renoveringar bland annat elstigare och stambyte för både kök och badrum genomfördes.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är anslutet till ett fiberoptiknät genom Ownit Bredband, hastighet 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Trevlig innergård med utemöbler, grill och planteringar, två cykelrum med ingång från Heleneborgsgatan, barnvagnsrum vid varje entré samt grovsoprum med ingårng från Långholmsgatan 1 A.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har 2 gemensamma städdagar / år, vår och höst.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.skruven2.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i april 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Långholmen, grönska och vatten åt ena hållet, Hornstull med barer, restauranger och butiker åt det andra. Läget på denna adress ger dig tillgång till såväl naturens lugn som stadens puls. Här finns härliga promenad- och löpstråk, badplatser, restaurangkök av en mängd olika slag, en av världens 50 bästa barer (Tjoget), shopping, prisbelönt matbutik (Hemköp Hornstull), träningsställen, kvartersbio och mycket annat. Därtill är det enkelt att förflytta sig mellan stadsdelarna härifrån och tunnelbanan och flera busslinjer trafikerar nära.