Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ingemarsgatan 6
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns, Hissen kommer färdigställas 2021.
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 74 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 749 kr/mån Inkl. värme, vatten och tv. )

Ingemarsgatan 6

LJUS OCH SOCIAL TREA MED HÖGT I TAK OCH FANTASTISKA FÖNSTER

TEXT: MURÉN. FOTO: REIMER.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ingemarsgatan 6
Område
Vasastan
Våning
1 av 5, hiss finns, Hissen kommer färdigställas 2021.
Rum
3 rum och kök
Area
74 kvm
Föreningens information
Avgift
1 749 kr/mån Inkl. värme, vatten och tv.

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
3 376 kr/år
Total driftskostnad
8 876 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

HAGAPARKEN MED BRUNNSVIKEN
LILL-JANSSKOGEN
ROSLAGSGATANS ALLA BUTIKER OCH RESTAURANGER
VANADISPARKEN - OCH BADET
ODENPLANS UTBUD AV BUTIKER & RESTAURANGER

Arkitekturen

Arkitekt: 1885 Gyllencreutz Knut G.

I hörnet av Ingemarsgatan och Roslagsgatan ligger ett pampigt tegelhus som uppfördes mellan åren 1885 och 1888. Arkitekt var Knut G Gyllencreutz (1854–1937). Förutom att ha ritat ett antal byggnader i Stockholm var han en av de arkitekter som sökte sig till Sundsvall efter den stora stadsbranden och drev arkitektkontor där, och har ritat många betydelsefulla byggnader i staden. Därefter flyttade han med sin familj till Östersund där han blev en av stadens mest betydelsefulla arkitekter. Staren 2 är det äldsta huset i kvarteret Staren. Huset har en entré från var gata, ett avfasat hörn och butikslokaler i gatuplanet. Mot gården finns en flygelbyggnad. Ovan en slätputsad gatuvåning följer fyra bostadsvåningar klädda i rött tegel, plus vind. Byggnaden har gotiska drag med grunda burspråk med spetsbågevalv ovan fönster och trappgavlar överst. Under 2000-talet har balkonger satts upp på gårdsfasaden. Innergården är nyligen renoverad. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Staren 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Staren 2. Föreningen består av 40 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1885 av arkitekt Gyllencreutz Knut G.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Staren 2 är en mycket välskött förening som registrerades 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revac Redovsinings byrå AB.

Renovering

Stambyte har skett löpande och hela huset är nu i princip klart, 2005 Gårdsrenovering, 2008 Takrenovering, 2009 Fasadrenovering, 2011 Trapphusrenovering, 2011 Installation av säkerhetsdörrar, 2016 Fönsterrenovering, 2019 Byte gårdsbjälklag, 2020 Såldes råvinden och har i samband med detta påbörjades byggt hiss samt renoverat trapphus klart 2021. Även källaren är helt nyrenoverad samt ny tvättstuga och nya källarförråd färdigställd 2020.

Kommande renoveringar

Inga ytterligare planerade renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 6,9 milj kr vilket ger en belåning på ca 2700kr/kvm. Föreningen har än inte mottagit köpeskillingen för försäljningen av vinden och planerar att amortera en stor del av lånet när köpeskilling erlagts.

Avgifter

För tillfället planeras inga avgiftsändringar.

Förråd

Källarförråd om cirka 9 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trivsam gård med utemöbler och grill. Tvättstuga i källaren som renoverades 2020. Föreningen har dessutom ett soprum med miljöstation.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras av ComHem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se även www.brfstaren2.se.

OMRÅDET

Ingemarsgatan är en kort liten återvändsgata som går från Valhallavägen till Vanadislunden. Namnet kommer från malmgården Ingemarshof och krögaren Ingemar Frodbom som drev värdshusrörelse här i början av 1700-talet. Här bor du precis vid Roslagsgatan med sin trevliga mix av butiker och restauranger samt bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta med picknickfilten, promenera eller ta en löprunda i till exempel Hagaparken eller Lill-Jansskogen. Du bor även granne med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera högklassiga restauranger, bland annat Agrikultur som 2018 fick en stjärna i Guide Michelin och ligger precis mittemot detta hus. Bra matbutik finns också nära, i nyrenoverade Roslagstull matmarknad, liksom flera bra förskolor och skolor.