Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 47, 6 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 6 av 9, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 85 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 526 kr/mån inkl värme, vatten & kabel-tv (samt balkongavgift) )

Bohusgatan 47

Komplett Södermalmsvåning med stilren design, balkong och fin vy från våning 6

TEXT:ERIKSSON FOTO:EMILSSON STLING:ANDRÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 47, 6 tr
Område
Södermalm
Våning
6 av 9, hiss finns
Rum
3 rum
Area
85 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 526 kr/mån inkl värme, vatten & kabel-tv (samt balkongavgift)

Allmänt om fastigheten

El
5 955 kr/år
Försäkring
3 951 kr/år
Total driftskostnad
9 906 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1967 Bertil Karlén

Bertil Karlén har signerat ritningarna till de två byggnaderna i fastigheten Masken 52 på Bohusgatan 43–55, och även Ralph Wikner var inblandad i processen. Husen ritades 1965 och består av ett sexvåningshus och ett niovåningshus, och i detta ligger alltså denna lägenhet. Det är två klassiska 1960-talshus med förhållandevis bevarade fasader, klädda i gult tegel och med utskjutande balkongpartier och burspråk klädda med korrugerad plåt. Husen omges av öppna och grönskande gårdar där det finns flera sittgrupper, lekplatser, gräsytor och träd. Gården delas med två andra föreningar. Brf Ringen är en stor förening där de boende bland annat har tillgång till sex tvättstugor varav två grovtvättstugor, återvinningsrum, gästlägenhet med mera.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Ringen nr 151

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Ringen nr 151 i Stockholm äger fastigheten Masken 52. Föreningen består av 114 bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1965-1979 av arkitekt Bertil Karlén.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1980.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Boende parkering på gatan. Möjlighet kan finnas att hyra hos grannföreningarna Brf Masken och Brf Bohus, till en månadskostnad om 1375 inkl moms respektive 1626 kr inkl moms.

Renovering i urval

2020 Målning av gemensamma utrymmen och byte av dörrar. 2018 Gården, hiss utbytt och trapphusventilation 2017 Stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta, badrum renoverade. 2012 Fasad och fönster delvis renoverade

För ytterligare renoveringar se årsredovisning samt bostadsrättsföreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Fortsätta byte av branddörrar. För mer info se föreningens årsredovisning.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är solid med en låg skuldsättning per kvm boa enbart ca5 000kr. Föreningen har under 2019 amorterat 1 Mkr, vilket man har för avsikt att göra varje år. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen till 50 000 0000kr vilket är ca 5000 kr/kvm boa. Föreningen planerar inga avgiftshöjningar eller större renoveringar. Dock sker löpande fastighetsunderhåll.

Avgifter

Månadsavgift där värme, vatten och kabel-tv ingår, liksom balkongavgift. Överlåtelseavgift om 1182,50 kr betalas av säljaren och pantsättningsavgift om 473 kr (2020) betalas av pantsättaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:

Nyrenoverad gästlägenhet. Soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, sex tvättstugor varav två grovtvättstugor, barnvagnsrum, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, styrelserum.

Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget. Garaget tillhör grannföreningen och ligger under parkeringsplatsen. I uppgång 45 finns möjlighet att ta hiss till källaren under nedre botten. I denna finns större delen av de boendes källarförråd och undercentralen för värme m.m.

Gården

På gården finns bord med bänkar och grill samt lekplats och gröna ytor. Utemiljön är lugn och tyst.

Bredband och tv

Bredband via Comhem och Open Universe och det tecknas separat. Tv, Comhems grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, säljaren samt kontroll med föreningen 2020-10-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Bohusgatan bor du med nära tillgång till vilt skiftande miljöer mitt emellan Skanstull och Vita bergen. Stora och Lilla Blecktornsparken är dina grannar och det är heller inte långt ner till vattnet vid Hammarbykanalen. De kreativa kvarteren vid Nytorget och SoFo når du på några minuter, precis som knutpunkten Skanstull med butiker, service och kommunikationer.