Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 18
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 67 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 699 kr/mån Det ingår värme och vatten. )

Torphagsvägen 18

En plats där allting börjar...

FOTO: WERNGREN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 18
Område
Ekhagen
Rum
3 rum
Area
67 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 699 kr/mån Det ingår värme och vatten.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1935 Wolter Gahn

Huset på fastigheten Ollonskogen 2 uppfördes 1935 och ritades av arkitekt Wolter Gahn (1890–1985). Förutom en diger arkitektgärning i bland annat Stockholm och Blekinge, var Wolter Gahn också under några år huvudredaktör för tidskriften ”Byggmästaren”, tillförordnad professor i arkitektur vid Konsthögskolans arkitekturskola samt en av författarna till propagandaskriften ”acceptera!”, ett upprop för funktionalismen i Sverige där man krävde större, ljusare och bättre bostäder åt folket. I Ekhagen var han med och skapade dessa funktionalistiska miljöer. Han har även ritat grannhuset Ollonskogen 1 på Ekhagsvägen 11. Ollonskogen 2 är ett fint och välbevarat bostadshus i två våningar, placerat på en höjd i terrängen alldeles ovanför Lilla Värtan, och omgiven av en fin grönska.

FÖRENINGEN

Brf Ollonskogen 2

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Ollonskogen 2. Förening består av 10 bostadsrätter om totalt 626 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1935 av arkitekt Wolter Gahn.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen registrerades hos bolagsverket 2008-12-15.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Parkering:

Föreningen innehar kostnadsfria parkeringsplatser utan kö.

Renovering:

2019 1 torktumlare utbytt till ny, Trapphusmålning, ny fasadbelysning, 2018 golvrenovering tvättstuga 2017 nytt grus på uppfarten, 2016 målning av korridoren i källarförråd, ytskikt elrum, väggytskikt tvättstuga, 2015 1 balkongreperation, 2013 elstigsbyte inkl lägenhetselmätarflytt, stambyte inkl totalrenoverade badrum, bredband, 2012 fönsterrenovering lägenheter, 1 tvättmaskin utbytt till ny, 2011 1 tvättmaskin utbytt till ny, trapphusmålning, fönsterrenovering i trapphuset, 2010 Takplåtsförbättringar, installation bergvärme, 2009 dränering och tilläggsisolering grund.

Kommande renoveringar:

Föreningen har inte några kommande renoveringar inplanerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 2 835 481 kr, vilket ger cirka 4 530 kr/kvm boyta.

Avgifter:

Inga beslutade avgiftshöjningar under 2020. I månadsavgiften ingår vatten, värme och bredband via Bahnhof. Överlåtelseavgift om 1183 kr samt en pantsättningsavgift om 475 kr betalas av köparen.

Förråd:

Varje lägenhet har ett förråd i källaren om cirka 1.95 x 1.70 m.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har ett gemensamt cykelförråd och en gemensam uteplats. Det finns också en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Det finns också tre uthyrbara källarförråd utöver de som tillhör lägenheterna.

Bredband och tv:

Internet via Bahnhof som ingår i månadsavgiften.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-09-23. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Björn Hedvall lade planen för området och ritade också många byggnader. Flera stora namn som Ancker-Gate-Lindegren, Wolter Gahn och Edward Bernhard medverkade också. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark – och är grönt och lummigt. På någon minut når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Smidiga kommunikationer nära bostaden med buss 50 om går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom har man också Roslagsbanan och tunnelbanans röda linje samt promenadavstånd till Stockholms universitet.