Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vattenledningsvägen 51
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 35 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 934 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Vattenledningsvägen 51

LJUS OCH MYSIG FUNKIS MITT I KRANSEN

FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 51
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
35 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 934 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Allmänt om fastigheten

El
3 200 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Picknick i Svandammsparken
Bada i Vinterviken
Dricka vin och äta på Scandwich
Fika på Söderbergs Bageri
Klättra på Klättercentret vid Telefonplan

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: F Rahmqvist 1944

Ritningarna till bostadshuset på Vattenledningsvägen 51, Konvolvulus 17, är signerade i maj 1944 av F Rahmqvist. F Rahmqvist har också ritat grannhuset på nummer 53, ett tydligt släktskap mellan de båda fasaderna syns. Huset på nummer 51 har en gulputsad fasad och tre bostadsvåningar plus en numer inredd vind.

FÖRENINGEN

Brf Vattenledningsvägen 51

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vattenledningsvägen 51 är en äkta förening belägen på fastigheten Konvolvulus 17 och består av 1 bostadshus. Husen uppfördes 1944 och föreningen registrerades 2000. Föreningen består av 12 bostadsrätter och en lagerlokal. Den totala boytan är 492 kvm och lokalytan är ca 47 kvm.

Mark

Föreningen äger marken sedan 2000.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen med stöd av ett serviceavtal med Loudden Bygg- och fastighetsservice AB.

Urval renoveringar

Energideklaration, 2020. Fönsterrenovering, 2019. OVK, 2017. Bergvärme, 2013. Indragning av fiber, 2012. Dränering, 2004. Nu värmepanna och varmvattenberedare, 2002. El- och rörstambyte, 1998.

Kommande renoveringar

Taket kommer att renoveras under närmsta halvåret. Fasaden planerar det att renovera men har inte satt någon tidsplan men bör ske under närmsta 2 åren.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 3,1 mkr vilket ger en belåning på ca 6300kr/kvm. De har ca 150 000 kronor i kassan (kontrollerat 2020-09-30). Föreningen har amorterat de senaste åren, se årsredovisning. En hyresrätt i föreningen såldes 2016 och då amorterades ca 1,7 mkr. I och med de kommande renoveringarna finns det en diskusstion kring att höja avgifterna kring 5%. Dock är inget beslut taget ännu.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Proinova Agency AB.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkrum med avfuktare. Föreningen har en lummig innergård med sittgrupp. Det finns även ett cykelrum på källarplan.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, bredband och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Bredbandet som ingår har en hastighet om 100/100 Mbit. Kabel-tv levereras via ComHem.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-10-01, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Vattenledningsvägen är ett trevligt stråk som också är adress för flera restauranger och butiker, kvartersbion Tellus och den nyrustade oasen Svandammsparken.