Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 92C
  [Område] => Telefonplan - Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 76 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 086 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. Obligatoriskt balkongtillägg om 120kr tillkommer. )

Bäckvägen 92C

VÄLPLANERAD GAVELTREA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: SPINNEL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 92C
Område
Telefonplan - Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
76 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 086 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. Obligatoriskt balkongtillägg om 120kr tillkommer.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restauranger
Landet, Krubb, Fabelbar, EPA pizza, Hamburgerköket och Sushiköket
Fik
A.B.Café, Söderbergs konditori, Gunnel & Ruth
Badplatser
Vinterviken på promenadavstånd
Aspuddens bokhandel
Med ett litet fik och bra utbud av böcker
Aspuddsparken
djur, ponnyridning, minigolfbana och stor lekplats

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Waldemar Conradson 1942

Huset på Bäckvägen 92, Raderkniven 1, uppfördes 1942–1943 och ritades av arkitekt Waldemar Conradsson. Byggherre var Fastighetsföreningen Raderkniven 1 upa. Raderkniven 1 är ett smalhus i tre våningar med tre trappuppgångar och en fasad putsad i en ljust rosa kulör. Huset ligger fint anpassad i terrängen på åsen med mycket grönska runt omkring.

FÖRENINGEN

Brf Mälarglimt

Antal lägenheter och lokaler

Brf Mälarglimt är en äkta förening belägen på fastigheten Raderkniven 1 och består av en byggnad med tre trapphus. Huset uppfördes 1942 och föreningen registrerades 1999. Föreningen består av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätts samt 1 lägenhet upplåten med hyresrätt om 40kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal ska omförhandlas 2042 men ska höjas stegvis från 2022.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

Urval renoveringar

Balkongbygge, 2005. Nya VA-stammar & renovering av badrum, 2006. Renovering av originalbalkonger, 2015. Installation av fiber, 2016. Taksäkerhet och underhåll, 2018. Nya tvättmaskiner, 2020.

Kommande renoveringar

Ny värmepump, 2020. Renovering avloppsrör i bottenplan, nya förråd i källaren, 2021. Fasad- och fönsterrenovering, 2022. Trapphusrenovering, 2023. Byte av bergvärmepump, 2024.

Ekonomi

Föreningens skulder är ca 3 mkr vilket ger en belåning på ca 3100 kr/kvm. Det är lägre än snittet i området som ligger runt 7500kr/kvm. Det finns även ca. 2,6 mkr i kassa & bank. Föreningen höjde avgifterna med 2% 2019 och 2020. Små avgiftshöjningar finns planerade då tomträttsavgälden kommer att öka från 2022. Dock har föreningen god ekonomi så det handlar om höjningar med några få procent.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 nya tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mangel och tvättlinor. Det finns en fin grusgård utanför portarna med sittplatser och planteringar. Det finns även en grillplats på gården. Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren.

Parkering

Det finns parkeringsplatser på gården som får användas kostnadsfritt av medlemmarna vid mån av plats. Boendeparkering gäller annars längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information. Det finns garageplatser längre ned på gatan som man kan köa till.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv bas. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 120 kr/månad för de som har balkong. Det finns fiber installerat från Telias Öppen fiber. Där kan man välja mellan flera leverantörer av bredband. Basutbudet på TV ingår i månadsavgiften och om man vill ha flera kanaler beställer man det av Telia.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Se även föreningens hemsida: brfmalarglimt.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden – Telefonplan och kan i och med det ta del av alla de restauranger, små butiker, parker och annat som finns i dessa områden. Till bad och klippor vid Mälaren är det heller inte långt. Det är praktiskt att ha flera tunnelbanestationer och -linjer att välja mellan, närmast är Telefonplan och Örnsberg. Buss 147 stannar precis utanför huset och åker till Liljeholmen.