Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 10
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 28 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 071 kr/mån Inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv samt bredband. )

Svandammsvägen 10

LJUS LÄGENHET MED SEPARAT KÖK & UTSIKT ÖVER MIDSOMMARKRANSENS TAKÅSAR

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 10
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
28 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 071 kr/mån Inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv samt bredband.

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 140 kr/år
Total driftskostnad
3 640 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
Butiken Gunnel och Ruth
Telluspizza
Lampbutiken Svenska armaturer

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: HAGSTRAND & LINDBERG 1936

Fastigheten Lejongapet 34 bebyggdes 1935–1936 och huset ritades av den välkända arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg som tillsammans drev arkitektfirman Hagstrand & Lindberg. De står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Lejongapet 24 är en stilfull funkisbyggnad i fyra våningar med indraget våningsplan överst, vilket förmodligen var ett av dåtidens stadsplanekrav. Fastigheten är idag till stora delar välbevarad och ser i stort sett ut som den gjorde då den stod klar. Brf Lejongapet 34 är en liten trevlig förening med 22 lägenheter och en lokal. På baksidan av huset finns en grön gård som man delar med grannföreningen. Här finns en pergola, utemöbler, grill och odlingslådor. Inomhus finns cykelförråd, bastu, träningsrum/gym och tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 34

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Lejongapet 34 bildades 1981 (org. nr 716417-5494) och äger fastigheten Lejongapet 34 med ett bostadshus. Huset uppfördes 1936 och är beläget på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 23 st lägenheter med bostadsrätt och en hyresrättslokal.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen AB och fastighetsskötseln ombesörjs av Dirigo.

Renoveringar

1999 Stambyte kök. 2003 Elstambyte. 2006 Fasadrenovering, entré bytt mot gården. 2008 Stambyte badrum. 2012 Målning av trapphus. 2015 Uppfräschning av gården med bl.a. nya utemöbler. 2017 Installation av fiber, renovering av framsidans entré, nytt torkskåp. 2018 ny tvättmaskin. Renovering av innergård, pergola, byggt ett gym i källaren, 2019. Underhåll på entrépartier, fönster och balkonger, inköp av crosstrainer till gym, 2020.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan, inga stora åtgärder förekommer inom de närmaste åren. 2024 planeras stamspolning, byte av fjärrvärmecentral och termostater. Föreningen har god ekonomi och planerar inte att höja avgifterna till följd av kommande underhåll.

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,6 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 1 850 kr/kvm. Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm. Det finns i dagsläget inga beslut om att höja månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa via Adeförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Städning och städdagar

Städningen i huset sköts av en städfirma och detta är således inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är belägen på källarplanet och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, gym och bastu. Föreningen har även en lummig grön gård på baksidan med utemöbler, pergola och grill.

Sophantering

Mat- och hushållsavfall slängs i sopkärl vid Tegelbruksvägen 1-3. Återvinningsstationer finns på Lötmogatan och intill Svandammsparken.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad. Läs mer på kommunens webbplats.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv. Fibernät indraget (1 Gbit/s) med ett framförhandlat gruppavtal som inkluderar digitalkanaler via Stockholms stadsnät. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp erlägges köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-01-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat unika butiker med design och vintage, Tellus bio som i år firar 100-årsjubileum och ett trevligt café- och restaurangutbud. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter.