Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 17
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband. )

Sigfridsvägen 17

LJUS HÖRNTVÅA MED BALKONG OCH FANTASTISK MILSVID UTSIKT

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 17
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information
Avgift
2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband.

Allmänt om fastigheten

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 313 kr/år
Total driftskostnad
6 313 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdar
Örnsbergs klippbad
Kniv och kavel
Aspuddens bokhandel
Bonne Femme stenugnsbageri

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Fastigheten Snöskatan 1 på Sigfridsvägen i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, och omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Huset på Sigfridsvägen 17 ligger högst beläget av de fem husen, har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Snöskatan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Snöskatan 1 är belägen på Sigfridsvägen 17 & 19 i Aspudden. Föreningen består av 24 stycken bostadsrätter om 1458 kvm samt 1 hyresrätt om 54 kvm. Det finns även 7 stycken hyreslokaler i föreningen om totalt 68 kvm. Huset byggdes 1948 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2008 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken sedan augusti 2010.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Conzignud Hem och Fastighet AB.

Urval renoveringar

Sambyte kök och badrum samt elstambyte, 2012. Takrenovering, 2005. Ytterbågar fönster, 2003. Balkong- & fasadrenovering, 2002.

Kommande renoveringar

Energideklaration utförs under 2020. Det pågår en diskussion kring fönsterrenovering.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2 Mkr, vilket ger cirka 1 371 kr per kvm boyta. Snittet i området är ca 7 000kr/kvm. De har ca 800tkr i kassa & bank. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Gjensidige Försäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Spillkråkan tvättstuga på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp. Föreningen har dessutom en trevlig gård med sittplatser, grill och sandlåda. Det finns även två cykelförråd i föreningen. Det går att hyra en gästlägenhet för 100kr/natt, denna belägen på Sigfridsvägen 19.

Parkering

Denna förening samt 2 grannföreningar har 20 stycken gemensamma p-platser som går att hyra för 300kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas och bredband ingår i avgiften. Bredbandet som ingår är 250/250 via Ownit. ComHem levererar Kabel-tv.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett litet källarförråd och stort vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-09-25, föreningens stadgar samt årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Aspudden får man lite av allt – man har nära till grönområden och bad vid Vinterviken och Örnsbergs klippbad, många fina promenad- och joggingstråk, nära till Hornstulls utbud av barer och restauranger och nära till Liljeholmens shopping. Vid Vinterviken finns även padelbanor och tennisbana samt ett stort utegym och Vintervikens trädgårdscafé är otroligt mysigt om sommaren. I Aspudden finns restauranger, caféer och barer och en trivsam småstadskänsla med olika små butiker och serviceinrättningar, och man är dessutom omgiven av mysiga närförorter som Midsommarkransen, Gröndal och Mälarhöjden. Via en genväg mellan husen nås tunnelbanan på endast tre minuter och via vanliga vägen på fem minuter.