Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 12
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 2, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 71 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 4 191 kr/mån Det ingår värme och vatten. Tv/Bredband avgift tillkommer med 135kr )

Ekhagsvägen 12

SJÖNÄRA FUNKIS MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

Text: Murrén Foto: Boucari Inredning: Copparstad

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 12
Område
Ekhagen
Våning
2, hiss finns
Rum
2 rum
Area
71 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
4 191 kr/mån Det ingår värme och vatten. Tv/Bredband avgift tillkommer med 135kr

Driftskostnader

El
6 250 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
Total driftskostnad
8 950 kr/år
Drift räknat på
2 personer

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Ekollonet 1 ligger som enda byggnad i kvarteret Ekollonet. Huset uppfördes 1935–1936 efter ritningar av arkitekt Björn Hedvall som även planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Huset på Ekhagsvägen 12 har tre våningar och en fasad putsad i en ljusgul kulör, renoverad 2017 tillsammans med fönster, balkonger och tak. Trapphuset är mycket elegant med ett stort fönsterparti mot framsidan av huset, och här finns också hiss.

FÖRENINGEN

Brf Ekhagentolv

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ekollonet 1. Föreningen består av 21 lägenheter, varav samtliga är bostadsrätter. Boytan är 1224kvm. Föreningen har även 6 lokaler och 3 garageplatser för bil samt två platser för moped (som ej används idag). De 6 lokalerna är extra förråd som hyrs ut till föreningens medlemmar för 2-400kr/mån. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935-36 och ritades av arkitekt Björn Hedvall.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Ekhagentolv bildades år 1998 och ekonomisk plan registrerades 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen Förvaltning AB.

Garage och parkering

Föreningen har 3 garageplatser som hyrs ut till utomstående då det ej funnits efterfråga i huset. Garagehyran höjs inom kort till ca 2000kr/mån och det är en mindre kö. Laddstolpar finns ej.

Renovering

2020 Uppdatering av bergvärmesystemet, 2004 stambyte, 2006 installation bergvärme, 2011 dränering, 2017 - 2018 fasadrenovering, balkongrenovering, takrenovering och fönsterrenovering.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga planerade renoveringar under kommande år.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 10 980 000 kr, vilket ger cirka 8971kr/kvm.

Avgifter

Månadsavgiften är 4192kr mån. Obligatorisk kostnad för kabel-tv och bredband tillkommer med 135kr/mån.

Det finns inga beslut kring att höja månadsavgiften enligt brf 2020-06-27.

Förråd

Källarförråd finns.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum. Inomhusparkering för cykel.

Bredband och tv:

Levereras via Stockholmsstadsnät.

Juridisk person:

Juridisk person accepteras.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Björn Hedvall lade planen för området och ritade också många byggnader. Flera stora namn som Ancker-Gate-Lindegren, Wolter Gahn och Edward Bernhard medverkade också. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Här är grönt och lummigt. På ett par minuter når du Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och många aktiviteter för barn, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Stockholms Universitet är också placerat runt knuten.