Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gambrinusgatan 2
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 83 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 4 597 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband fiber )

Gambrinusgatan 2

HÖGT LJUST LÄGE, RUM I FIL, ÖPPEN SPIS OCH NYBYGGD BALKONG

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gambrinusgatan 2
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
83 kvm
Föreningens information.
Avgift
4 597 kr/mån inkl värme, v/a, kabel-tv, bredband fiber

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
4 300 kr/år
Övrigt
2 633 kr/år
Total driftskostnad
13 433 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
övrigt=gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Petite France
Norr Mälarstrand
Mälarpaviljongen
Orangeriet
Pontonjärparken

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Kleitz 1885

Fastigheten Morellträdet 14 ligger i hörnet av lilla Gambrinusgatan och Hantverkargatan. Här står ett hus uppfört 1885 och ritat av Carl Kleitz. Han var en vid tiden ofta anlitad arkitekt i Stockholm och ritade under 1890-talet bland annat många påkostade byggnader på Östermalm, innan han avled år 1900 endast 40 år gammal. Han hann under sin ungefär 15 år långa karriär skapa ett femtiotal byggnader i Stockholms innerstad. Gambrinusgatan har fått sitt namn av Gambrinusbryggeriet som låg i kvarterets norra del vid Bergsgatan. Morellträdet 14 består av ett gathus med gårdsflygel som ligger på nummer 2 och 4.

FÖRENINGEN

Brf Morellträdet 14

Föreningen

Brf Morellträdet 14 (org. nr 769605-4886) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Morellträdet 14 år 2001. Föreningen består av ett gathus med gårdsflygel som ligger på Gambrinusgatan 2 och 4, och omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 9 966 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om max 140 kr tillkommer på månadsavgiften för balkong. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Effektiv förvalting i Stockholm AB. Fastighetsskötsel sköts i egen regi.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Comhem för kabel-tv och Stockholms stadsnät för bredband via fiber med hastighet 1000 Mbit/s (ingår i årsavgiften).

Juridisk person

Juridisk person godkäns ej som medlem i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsrum och uteplats.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av säljaren.

Renoveringar, i urval

2019 brandtillsyn, OVK, radonmätning, 2018 uppdatering av el-installation vinden Gambrinusgatan 4, installation av fiber/bredbandsnät, ommålning och renovering av trapphus, 2017 stambyte, byte ytterdörr Gambrinusgatan 2, 2015 nya tvättmaskiner, 2014 installation av ventilationssystem i bottenplan i lokal i gathuset, byte termostater i lägenheterna, 2012 byte av ventilationssystem på entréplanet i affärslokal i gathuset, byte värmeväxlare, 2006 ommålning av taken, 2004 tvättstuga renoverad, 2002 fönsterrenovering och treglasfönster satta på originalbågar från byggår, 2001 samtliga kök och badrum renoverades, 1995 fasadrenovering, 1992 byte av takplåt

Planerade renoveringar

Fasadrenovering och balkongbygge genomförs våren 2021.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i januari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mittemellan grönskan i Kronobergsparken och Norr Mälarstrand med dess nyrenoverade promenadstråk, Mälarpaviljongen och Orangeriet. Här nås också Rålambshovsparken med bland annat Boulebar, bad och picknickvänliga gräsmattor. Hantverkargatan är en härlig mix av avslappnad charm och mer polerad känsla, där småbutiker, frisörer, skomakare, kemtvätt och annat praktiskt blandas med restauranger av olika slag. Godaste gelaton hos Gelateria Morelli, napolitansk vedugnspizza på Meno Male, chark & vin hos Xarcuteria eller kvartersfiness hos Mäster Anders, det är bara att välja. Glöm heller inte Wijnjas grosshandel på Bergsgatan med ostar från all världens hörn. Flera bra matbutiker är det också skönt att ha nära till, antingen går man mot Fridhemsplan med bland annat stora Coop Daglivs, eller till Kungsholms torg och Ica. Kommunikationsmöjligheterna är goda med ett stort antal busslinjer och närhet till både Rådhusets och Fridhemsplans tunnelbanor med blå och grön linje. Dessutom är det inte långt att cykla eller promenera in till city.