Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Upplandsgatan 22
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 52 kvm
Svensk Standard SS 21054:2020 [Tomtareal] => [Avgift] => 1 942 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV. )

Upplandsgatan 22

VACKER 1800-TALSTVÅA MED TVÅ KAKELUGNAR OCH BALKONG MOT GÅRD

Text: Murén Inredning: Wallmén Foto: Östling

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Upplandsgatan 22
Område
Vasastan
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
52 kvm
Svensk Standard SS 21054:2020
Avgift
1 942 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
5 036 kr/år
Total driftskostnad
8 036 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppskattat pris.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tennstopet
En favorit i området sedan 1891
Tranan
Karlbergsvägen 14 - en plats med många ställen
SNÖ Glassbar
Vinnare i Glass-SM 2018

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1879 A. M. Hedenvall

I slutet av 1870-talet uppfördes de första husen i kvarteret Astræa och redan i mitten av 1880-talet var samtliga tomter bebyggda. Astræa 10 uppfördes 1879–1880 av byggmästare Johan Albert Nordström, men vem som ritat huset är inte känt då ritningarna är osignerade. Fastigheten består av ett gatuhus med tillhörande gårdsflygel. Du huset stod nytt hade det bostäder i alla våningar, det var genom en ombyggnad under 1930-talet som butikslokaler tillkom i gatuplanet. På senare år har vinden inretts med lägenheter. Husets fasad och fönster har renoverats under 2020. Fasaden är putsad i vitt, och fönstren är målade i en ljusgrå kulör.

FÖRENINGEN

Brf Astraea 10

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Astraea 10 registrerades 1986-11-10 och klassas som en äkta förening. Föreningen äger och förvaltar Astraea 10 och huset byggdes 1880. Fastigheten omfattas av 18 lägenheter om totalt 1 224 kvm som är upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt om 178 kvm.

Ekonomi

Föreningen har i enlighet med den senaste årsredovisningen 2019 en långfristigskuld på ca 4,3 miljoner vilket ger en belåning på 3503 kr per kvm vilket är mycket lägre än snittet på ca 6 500 kr per kvm. Under 2020 höjdes avgiften med 5% i januari, följt av en planerad ökning av avgiften i september med ytterligare en höjning med 10%. I samband med fasad- och fönsterrenovering som genomförts under 2020 så upptogs ett nytt lån på 1 600 000 för att kunna finansiera. Avgiftshöjningen är tänkt att finansiera räntor och amortering på det nyupptagna lånet om 1,6 MSEK.

Förvaltare

Den ekonomiska samt förvaltningen sköts av Nabo ab.

Renoveringar i urval

1997 - Fasaden renoverades, 2005 - Trapphuset renoverades, 2008 - Godkänd OVK genomförd, 2009 - Underhåll och målning av yttertaket, 2009 - Nya elstammar för trefas installerade, 2017/2018 - Nybyggnation av två vindsvåningar, ny hiss, nya säkerhetsdörrar, yttertak samt upprustning av trapphuset. Barnvagnsrum installerades, 2019 - Entréporten som är barnvagnsanpassad och med dörrautomatik samt installation av elektroniskt passersystem.

Kommande renoveringar

- I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade. Styrelsen följer föreningens underhållsplan. Under de två senaste åren har omfattande renoveringen genomförts i fastigheten, t.ex. nytt tak, byggnation av två vindsvåningar, installation av säkerhetsdörrar, totalrenovering av trapphus och montering av postboxar, installation av hiss, målning av fönster mot gata och innergård, fasadrenovering av fasad som vetter mot gatan. Just denna lägenhet har även fått nytt trall på balkongen under våren 2020. Det som är av väsentligt framgår i föreningens stadgar och den märklarinfo som finns tillgänglig på www.upplandsgatan22.se.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd:

Förråd som disponeras av lägenheten är beläget i källaren.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Stockholms stad brandförsäkringskontor.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarutrymmet samt förvaringsutrymmen på gården för gemensamma, fastighetsrelaterade föremål, såsom verktyg för trädgårdsskötsel.

Avgift

I avgiften ingår värme, vatten, avlopp, Internet (Fiber från Bahnhof, 1 Gbit) samt basutbud digital TV från Sappa.

Pantsättnings/Överlåtelseavgift avgift

Betalas av pantsättaren. Högst 1% av prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren. Högst 2,5% av prisbasbelopp.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Den som äger bostaden ska stadigvarande bo i lägenheten.

Minsta ägarandel

10%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2020-08-27 samt årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida: www.upplandsgatan22.se.

OMRÅDET

Upplandsgatan är en 1500 meter lång gata som sträcker sig från Norra Bantorget i söder till Vanadisvägen i norr. Nummer 22 ligger på gatans södra sträckning, strax intill Tegnérlunden. Upplandsgatan är kanske mest känd för att vara hemvist för många antikvitetsbutiker, här bor du mitt i detta kluster. Du bor i genuin stadsmiljö men mitt i en triangel av gröna oaser – Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden. Det centrala läget i Norrmalm /Vasastan är suveränt och det är lätt att förflytta sig gående till olika delar av staden som Odenplan, centralen, city, Kungsholmen, Hagaparken, Östermalm, allt nås på kort promenadavstånd. Närmaste tunnelbanestationer är Rådmansgatan och Odenplan, här har du även pendeltåget och många busslinjer.