Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sjöbjörnsvägen 13
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 854 kr/mån )

Sjöbjörnsvägen 13

UNDERBART LJUS OCH CHARMIG TVÅA I LUGNA OCH MYSIGA GRÖNDAL!

STYLING: RYDMAN TEXT: TÄCKENSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjöbjörnsvägen 13
Område
Gröndal
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 854 kr/mån

Driftskostnader

El
1 500 kr/år
Försäkring
4 560 kr/år
Total driftskostnad
6 060 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

• Lundbergs konditori
• Gröndals blomsterbutik
• Vinterviken
• Gröndals klippbad
• Gröndals båthamn på sommaren

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: J. Albin Stark 1944

Arkitekten J Albin Stark har på många sätt varit med om att sätta prägel på vår huvudstad. Många byggnader har han ritat i den funktionalistiska stilen, som detta hus som byggdes 1944. Men Albin Stark är även känd för att ha ritat till exempel Chinateatern i city, inspirerad av de år han spenderade i Kina när han tillfrågades att rita om byggnader i Den Förbjudna Staden (något som tyvärr inte blev av på grund av instabilitet i landet). I funkisstilen gick man bort från tidigare så populära utsmyckningarna av byggnader för att istället fokusera på det som var funktionellt därav att byggnaderna ofta är lådformade/kantiga med platta tak, ljus puts och odekorerade fasader.

Föreningen är liten med endast 12 lägenheter, vilket gör att alla kan komma till tals. Styrelsen är engagerad och ser till de boendes bästa. Gårdsmiljön är trevlig för medlemmarna med grill, utemöbler och pallkragar för odling. Övernattningslägenheten är nyrenoverad detta år, ett perfekt sätt att ta emot långväga gäster utan att behöva husera dem hemma!

FÖRENINGEN

Brf Galjonen

Antal lägenheter och lokaler

BRF Galjonen (org. nr 769611-5109) innehar fastigheterna Galjonsbilden 30 och 31 i Gröndal, Stockholms kommun. Föreningens två flerbostadshus byggdes 1944-48. Föreningen upplåter 44 st lägenheter med bostadsrätt, 3 st med hyresrätt och hyr ut 1 st lokal. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Bostadsföreningen förvärvade fastigheterna 2006.

Mark

Föreningen äger marken, d.v.s. inga markavgälder att oroa sig för.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning via SBC. Fastighetsskötsel utlejs till företag.

Renoveringar

Utfört underhåll i urval. 2020, energideklaration. 2018/19, renoverat hyresrätt på Sjöbjörnsv. 13, dragit in fiber, justering av fläkt, åtgärdat en fuktskada mellan våningsplan i port 15A till källarplanet i 15D (samt skada orsakad av element i port 13 och en vattenskada i kök i port 15C). Flytt av elstigar i 15B i samband med en renovering. Föregående underhåll/reparationer berörde hyresrätterna. 2017, stamspolning av samtliga stammar inkl. filmning utan anm. 2016, trapphusrenovering, målning, installation av ett elektriskt kodsystem, ny belysning och installation av rörelsesensorer. 2015, radonmätning, OVK-besiktning samt åtgärder, fönsterrenovering. 2011/12, omfattande renovering av vatten- och avloppsstammar (relining). 2009, renovering av tvättstuga. 1990, fasaden på Galjonsbilden 30.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar planeras de kommande åren. Under året planeras mindre renoveringar som att måla p-platserna och installera elstolpar. Balkongrenovering (gjuta nya bottenplattor) för de som har balkong. Mindre takrenovering, (byta ut vindskivor samt trasiga tegelpannor och eventuellt takmålning (gula huset).

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till 16,75 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 8,000 kr/kvm boyta. Detta är något mer än den genomsnittliga belåningsgraden för området. Årliga intäkter uppgår till nästan 1,9 mkr varav ca 1,5 mkr kommer från månadsavgifterna. Man avser att avyttra en hyresrätt som kommer inbringa kapital till föreningen.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Trappstädning/städdagar

Trappstädning sköts av en anlitad firma. Man arrangerar gårdsstädning två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstuga utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel finns i källarplanet på 15C.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård med utemöbler och grill. Föreningen har även snart tillgång till en övernattningslägenhet på Sjöbjörnsvägen 13. Av lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 2,5 kvm.

Parkering

Föreningen har 18 st parkeringsplatser, som kostar 400 kr/mån, kö tillämpas. Boendeparkering taxa 4 gäller i Gröndal, ett tillstånd från kommunen kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV

Bredbandsleverantör är IP-only (öppen fiber). Kabel-tv via Com Hem. Medlem tecknar individuella avtal utöver månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i maj 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är lätt att känna sig hemma i Gröndal! Med Mälarens vatten runt knuten och flertalet badbryggor för den som önskar svalka sig, Liljeholmstorgets Galleria med butiker, mataffärer, restauranger och caféer och Vintervikens fina natur blir livet bekvämt. Dessutom är både Lundbergs konditori och Gröndals blomsterbutik väl värda regelbundna besök för nybakat bröd och nysnittade blommor! Tvärbanan går både in mot staden och runt staden, det blir alltså enkelt att ta sig runt oavsett vilket håll du ska åt.