Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Liljeholmsvägen 10B
  [Område] => Liljeholmen
  [Våning] => 5 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 60 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 058 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.
)

Liljeholmsvägen 10B

UNIK SEKELSKIFTESTVÅA MED BALKONG OCH GRÖN INNEGÅRD I LILJEHOLMEN

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: NYSTEDT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Liljeholmsvägen 10B
Område
Liljeholmen
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
60 kvm
Avgift
3 058 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 616 kr/år
Total driftskostnad
5 216 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: N C Kjellberg 1912

Klassiska stenstadshus är en ovanlig syn utanför tullarna, men den vackra byggnaden på Liljeholmsvägen 10 är just ett sådant. Byggnaden stod klar 1915 och präglas tydligt av tidens jugendbarock, med sockel i grovhuggen natursten, ljust slätputsad fasad med två rader av burspråk med spröjsade fönster och balkonger med smidesräcken högst upp. Mot gatan inreddes lägenheter om tre till fyra rum, med jungfrukammare och generösa serveringsrum och i gårdsflygeln två tvåor och en etta. Lägenheterna bjuder än idag på väl tilltagen takhöjd 3 meter, imponerande utsikt över vattnet och påkostade detaljer, även om fastigheten förstås reparerats och byggts om genom åren. 1939 fick de stora lägenheterna badrum och en tvättstuga inreddes på vinden. 1944 sågs putsen över och 1971 renoverades fasaden igen, inklusive byte av fönstren mot gatan. 1982 moderniserades fastigheten rejält. Då fick de mindre lägenheterna mot gården dusch, vindarna inreddes och de största lägenheterna omdisponerades så att ytterligare en tvåa skapades. Sedan dess har även en del kontorslokaler förvandlats till lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Liljeholmsvägen 10

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Stora Katrineberg 10 och består av 40 bostäder, varav 39 upplåtna med bostadsrätt, en med hyresrätt, samt två hyresrättslokaler. Byggnaden uppfördes 1915.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten 1998.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Förvaltningen sköts av FRUBO AB.

Renovering:

2017 fönsterrenovering, 2015 hissrenovering, 2014 OVK, 2013 renovering av delar av tak och fasad, renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar. 2010 ny fjärrvärmecentral, 2003 fönsterrenovering, 1985 stambyte kök och badrum.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna är cirka 7,45 Mkr, vilket ger cirka 2671 kr per kvm boyta medan snittet för området är ca 7000 kr/kvm. Avgift/kvm 522 kr. Styrelsen genomförde en avgiftssänkning 2014 med 5%. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. Ekonomin är väldigt god tack vare goda lokalintäkter, en hyresrätt, låg belåning samt att man äger sin mark. I januari 2017 gavs till exempel en avgiftsfri månad som julklapp till alla dom boende.

Andrahandsuthyrning:

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning:

Trappstädningen sköts av städföretag så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar:

Föreningen har två gemensamma städdagar per år.

Tvättstuga:

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam möblerad uteplats med grillmöjlighet på gården. Det finns tre parkeringsplatser i föreningen med separat kö, cykelförråd och barnvagnsrum samt soprum med plast, metall och kompost avfall.

Bredband och kabel-TV:

Bredband och kabel-tv ingår i avgiften och levereras via Ownit.

Juridisk person:

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Beläget precis utanför tullarna bjuder Liljeholmen på lika delar av stadsliv och naturupplevelser. Med Liljeholmsbron mellan dig och Södermalms nöjen finns förströelsen några minuters promenad bort. Mycket står förstås att finna i ditt närområde, med Liljeholmens Galleria, butiker, service såsom apotek och vårdcentral, liksom kinarestaurang i grannhuset och mysiga caféer med uteserveringar. Däribland Café Cul de Sac, ett sommarkafé beläget vid Gröndals båtklubb och Lundbergs konditori i Gröndal.
I Liljeholmen samlas också lokaltrafiken för sydvästra Stockholm, med tvärbana, t-bana och bussar. På kultursidan finns Färgfabriken med konsthall och fik, medan 30-talsbiografen Tellus i Midsommarkransen bjuder på film och musik. Med återkommande bakluckeloppisar ser det även ljust ut för vintage-älskaren. Du hittar dessa i Liljeholmsgallerians parkeringshus, en gång i månaden. Men framförallt är Liljeholmen en naturskön plats, med vackra promenadstråk längs Vinterviken, Årstaviken och kanske ett och annat svalkande dopp i sjön Trekanten.