Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gullmarsvägen 81
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 113 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. )

Gullmarsvägen 81

NÄRA BÅDE SKOG OCH STAD - NYRENOVERAD FUNKIS MED BALKONG

FOTO: OZOLLAPA TEXT: MURÉN STYLING: GARDE

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gullmarsvägen 81
Område
Årsta
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information
Avgift
3 113 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas.

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström, 1946

Dynekilen 3 heter huset med adress Gullmarsvägen 79–83. Det är ett bostadshus i tre våningar med en ljust grön spritputsad fasad och vitmålade fönster, de flesta av tvåluftstyp, som är ursprungliga. Även entréportarna är ursprungliga. Huset ritades av Edvin Engström och uppfördes 1946. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Dynekilen 3 är ett välbevarat 1940-talshus som är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Här huserar Brf Aspen i Årsta som är en trevlig liten förening som bildades 2005 och nu säljer sin sista kvarvarande hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf Aspen

Antal lägenheter och lokaler

Brf Aspen är en äkta förening belägen på fastigheten Dynekilen 3 på adresserna Gullmarsvägen 79-83. Husen uppfördes 1946-47 och föreningen registrerades 2005. Föreningen består av 17 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Denna lägenhet är föreningens sista hyresrätt som nu ska upplåtas som bostadsrätt. Föreningen har 2 stycken garageplatser som hyrs ut externt och det finns 5 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper till 2026-09-30.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning via Fastigetsägarna Service Stockholm AB. Teknisk förvaltning av Energibevakning AB.

Urval renoveringar

Elstambyte, 2001. Stambyte, 2008. Trapphusrenovering, 2010. Fasad-, balkong- och takrenovering, 2011. Renovering tvättstuga, 2013. Vindsisolering och OVK 2017. Fönsterrenovering, 2018. Åtgärdande av bakdörrar, 2019. Renovering av hyresrätt inför försäljning, 2020. Stamspolning, 2020.

Kommande renoveringar

Sopstationerna ska upprustas framöver. Annars inga stora renoveringar planerade närmsta åren, endast löpande underhåll. Taket ska bytas om ca 10 år och då planerar även föreningen att installera solceller på taket.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 1,8 mkr vilket ger en belåning på ca 1900kr/kvm. De har dessutom cirka 1,2 miljoner kronor i kassan. Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Efter denna försäljning kommer föreningen amortera på sina lån. Föreningen räknar med att bli skuldfri efter denna försäljning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Stockholms Stads Brandförsäkringskontor. Försäkringen inkluderar ej bostadsrättstillägg.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensam tvättstuga i källaren. Det finns även cykelförråd, övernattningsrum (100kr/natt) och ett snickerirum. På gården finns en gemensam grön uteplats med sittplatser.

Parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 600kr/månad utan elstolpe, alt. 650kr/månad med elstolpe. Det finns även 2 garageplatser i huset som går att hyra av medlemmarna. Det är för närvarande 2 personer i kö till parkeringsplatserna samt 1 person till garageplatserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Det finns inga avgiftsändringar beslutade. Fiber är indraget i huset, Open universe, som går att ansluta till de flesta leverantörerna.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns, lägsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-13, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett lugnt hörn av Årsta, utan genomfartstrafik. Det är väldigt tyst trots bara 8 minuters promenad till livliga Gullmarsplan. Genom ett vackert koloniområde, skog och längs med vattnet går promenadvägen mot Södermalm, som du kan nå på 20 minuter. Tvärs över gatan ligger naturreservatet Årstaskogen med utegym, stigar att upptäcka, blåbär, lekplatser, badbryggor och båtklubbar. Natur i centralt läge! Att gå Årstaviken runt blir aldrig tråkigt, här finns många möjligheter till variation. Närhet också till annan rekreation som Eriksdalsbadet, Hammarby Roddklubb och Enskede Ridanläggning. Spiga Madre som också ligger på Gullmarsvägen har det godaste brödet och Årsta Centrum har flera matställen, butiker, kultur, bibliotek, gym m m. Flera förskolor och skolor finns inom gångavstånd.