Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 4
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 91 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 850 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 215 kr/månad tillkommer för bredband. )

Ekhagsvägen 4

STOR GAVELTREA HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

Inredning: Walmén Foto: Pettersson Skribent: Murén

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 4
Område
Ekhagen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
91 kvm
Föreningens information
Avgift
4 850 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 215 kr/månad tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
5 300 kr/år
Försäkring
5 500 kr/år
Total driftskostnad
10 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer

DOKUMENT & MEDIA

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bergianska trädgården
Lappis Strand
Stora Skuggans 4H-gård

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Huset på Ekhagsvägen 4 ritades av arkitekt Björn Hedvall som även planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Ekhagsvägen 4 är ett bostadshus i tre våningar samt inredd suterrängvåning för kommersiella lokaler. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av en mängd fönster och balkonger målade i grönt. Huset är ett av fyra i Brf Ekoxen som består av 54 lägenheter, varav fyra är kvarvarande hyresrätter, samt sex lokaler med hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf Ekoxen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ekhagen 2. Förening består av 54 lägenheter, varav 50 är bostadsrätter och 4 är hyresrätter. Föreningen har även 6 affärslokaler med hyresrätt samt extra förråd att hyra. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Byggår 1935. Huset ritades av Björn Hedvall.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över år 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen AB.

Garage och parkering

5 garageplatser med laddstation för elbil. Fn. 1 980 kr / mån. Fn. Kö.

Renovering

91 Stambyte vertikala, 91 El-stigare, 92 Renovering balkonger och fönster, 92 Omputsning fasad, 92 Ny plåt på yttertaken, 03 Nya maskiner i 10:ans tvättstuga, 05 Installation bergvärme, 07 Ommålning av balkonger/fönster (framsida/baksidan), 07 Nya maskiner i 6ans tvättstuga, 07 Dränering av framsidan på huskropp, 08 Dränering av baksidan på 4ans huskropp och mellan 4:an och 6:an, 11 Ommålning av yttertak, -12 Indragning av fiber bredband, 12 Stamspolning, 15 OVK, 15 Upprustning av baksidan, stenläggning, 16/17 Stambyte horisontella i plattan byttes/renoverades. Föreningen har nyligen tagit in fjärrvärme till huset.

Kommande renoveringar

Föreningen har en underhållsplan fram till 2022. Bl.a. närmast målning av balkonger, lägenhets- trapphusfönster samt uppfräschning, bredda och applicera rörelsefog vid fastigheternas mötande puts (2019). För vidare information se föreningens hemsida. Föreningens utemiljö är under uppdatering med nya planteringar. http://www.brfekoxen.com/foreningen/underhallsplan/

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 19 970 000 kr, vilket ger cirka 6 683 kr/kvm boyta och cirka 5473kr/kvm per totalyta.

Avgifter

Höjs 1% årligen för att täcka inflationsjusterade kostnader som vatten, värme, el, och byggunderhåll och byggrenoveringar etc

Förråd

Källarförråd om cirka 3-4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Cykel, barnvagnsrum, 2 tvättstugor, 1 snickarbod.

Bredband och tv

Ownit 1GB obligatoriskt tillägg på avgiften 215 kr/mån, ComHem grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande om minst 10%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfekoxen.com

OMRÅDET

Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark – och är grönt och lummigt. På ett par minuter når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Smidiga kommunikationer från med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan samt promenadavstånd till Stockholms universitet.