Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 160
  [Område] => Hägersten
  [Våning] => 1 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 150 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & TV- basutbud. [Pris] => 3 495 000 kr )

Hägerstensvägen 160

VÄLBEVARAD FUNKISCHARM VID STOR GRÖN GÅRD

FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDMAN TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 160
Område
Hägersten
Våning
1 av 4, ej hiss
Rum
2 rum
Area
55,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 150 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & TV- basutbud.
Pris
3 495 000 kr

Driftskostnader

El
1 100 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
4 100 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Trädgårdscaféet i Vinterviken
Pizzasöndag på Kniv & Kavel
Runt hörnet från lägenheten, har också fantastiskt gott bröd.
Bokhandeln i Aspudden
Ta en kaffe och titta på böcker.
Ett glas vin efter jobbet på Fabelbar
Kvällsdopp från Örnberget

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1948

Brf Taltrastens hus ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor som även hade hjälp av Eino Tuompo och A Albert. Byggnaderna, som har fyra våningar, uppfördes 1948–1950 och är fina exempel på den tidens byggande, där bland annat bottenvåningarnas tegelbeklädnad är ett tjusigt inslag. Husen är tre till antalet och ligger i kvarteret Entitan. Byggnaderna är mycket fina exempel på tidens byggande och fasaderna är relativt välbevarade. Detaljer som sticker ut är till exempel de tegelbeklädda bottenvåningarna, vackra portar och lågt bröstade fönster med smidesräcke.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Entitan 18, 21 och 27. Förening består av 104 lägenheter varav 103 upplåts som bostadsrätter och 1 upplåtes med hyresrätt. Den totala bostadsytan för bostadsrätter är 6561 kvm. Föreningen har dessutom 13 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 1943.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Brandkontoret.

Parkering

I området råder boendeparkering. Läs mer på Stockholm stads hemsida.

Urval renoveringar

Stambytt och nya elstigare bytta 2003/2004 samt Stamspolat 2018. Relining av liggande stammar marken, 2019. Injustering av radiatorer, 2020. Renovering av balkongplattor, dränering, tak- och fasadrenovering 2017. Trapphusrenovering 2005. Portrenovering samt OVK 2016. Radonmätning 2010. Relining av stammar på markplan, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll. 2020, injustering av radiatorer. 2022 OVK. 2023 planerar de att fräscha upp ytskikten i trapphus och gemensamma utrymmen, målning av staket, räcken och portar.

Månadsavgift

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Kabel-TV & bredband

kabel-TV (basutbudet via Com Hem) och bredband från Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Föreningens ekonomi anses vara god med ett starkt sparande. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019-20 till 35,9 milj kr vilket ger en belåning på cirka 4519 kr/kvm boyta. Föreningen amorterade ca 6 mkr under 2018. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal (På Vapengatan), gästlägenhet, träningslokal, pingisrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter. Den närmsta tvättstugan ligger i källaren på Hägerstensvägen 158-160.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Minsta ägarandel på boende är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen samt senaste årsredovisning och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

www.taltrasten.se

OMRÅDET

Aspudden – mysiga kvartersrestauranger, föreläsningar och uppläsningar i bokhandeln, det lilla trivsamma biblioteket, Aspuddsparken med djur och minigolf, lördagsfrukostar och pizzasöndagar på Kniv & Kavel och närhet till Örnberget och Vinterviken med bad, fika och fina miljöer är en del av trevligheterna som ett boende här för med sig. Området är kreativt och roligt och står aldrig still. Förhoppningsvis kan kvartersbion längre upp på Hägerstensvägen öppna snart igen, med inredning från klassiska café Valand. Att ha naturen nära är också en ynnest, samtidigt som man bor hyfsat centralt i stan. Särskilt uppskattat av nuvarande ägare är att ha båt på promenadavstånd i Mörtviken, och att kunna ta en tur med den efter jobbet.