Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hantverkargatan 50
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 138 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 401 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband, kabel-tv basutbud )

Hantverkargatan 50

STOR FAMILJELÄGENHET MED EGEN UTEPLATS MOT GÅRD, MÖJLIG UTHYRNINGSDEL

FOTO: EMILSSON STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hantverkargatan 50
Område
Kungsholmen
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
138 kvm
Föreningens information
Avgift
5 401 kr/mån inkl. värme, v/a, bredband, kabel-tv basutbud

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
9 600 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
enl schablon

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pontonjärparken
Både fin lekpark och pulkabacke.
Norr Mälarstrand
Med Petit France, Mälarpaviljongen och bad
Restaurang Agnes
Fruktaffären på Hantverkargatan
Fina cykelvägar

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Åkerblad 1930

Arkitekt Carl Åkerblad (1886–1953) ritade huset på Hantverkargatan 50, Morellträdet 21, och det uppfördes under 1931–32. Åkerblad var en mycket produktiv yrkesman som bland annat ritade de tolv radhusen i kvarteret Tallarna i Äppelviken och folkskolor i Råsunda, Sollentuna och Torsvik, Lidingö. Han har också ritat radiostationsbyggnaden i Grimeton i Halland, ett industriminne som idag ingår i Unescos världsarv. Morellträdet 21 är ett exempel på bostadshus uppfört i gränslandet mellan kvardröjande 1920-talsklassicism och annalkande funktionalism. Fönstren är klassicistiskt spröjsade medan mer funktionalistiska drag syns till exempel i husets något utskjutande kungsvåning. Huset ligger i suterräng och på hörnet mot lilla Gambrinusgatan.

FÖRENINGEN

Brf Morellen 21-22

Föreningen

Brf Morellen 21-22 (org. nr 769604-3483) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Morellträdet 21 och Morellträdet 22 år 2009. Föreningen består av adresserna Hantverkargatan 50 och Gambrinusgatan 3, och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt, 5 lägenheter med hyresrätt på sammanlagt 283 kvm, samt 8 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 024 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har fiber och avtal med Ownit.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Fin innergård med planteringar, stenläggningar, utemöbler och grill.

Parkering

Föreningen har garage med sju platser à 2 300 kr/mån, fn kö.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på ca 5 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 renovering av hiss Gambrinusgatan, OVK, byte stamventiler, byte radiatorventiler i samtliga lägenheter, 2018 bokningssystem via hemsidan för tvättstugan, stamspolning, installation av LED-belysning i garage, OVK för lokaler,2017 installation av porttelefoner, bredbandsfiber indraget i alla lägenheter, renovering av trapphus, installation av säkerhetsdörrar till alla lägenheter, 2016 utbyte av två tvättmaskiner och torktumlare, renovering av hiss Hantverkargatan, 2015 målning av fönster mot gata, 2013 utbyte av central ventilationsfläkt Gambrinusgatan, nytt låssystem, nya tätskikt på kungsbalkonger mot gård, renovering av fasad och balkonger mot gård, 2012 värmekabel för stuprör och takfot, målning av yttertak, installation av fjärrvärmecentral, 1988 total ombyggnad inkl samtliga installationer

Städning

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i december 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mittemellan grönskan i Kronobergsparken och Norr Mälarstrand och dess nyrenoverade promenadstråk, Mälarpaviljongen och Orangeriet. Här nås också Rålambshovsparken med bland annat Boulebar och andra idrottsmöjligheter, bad och picknickytor. Hantverkargatan är en härlig mix av avslappnad charm och mer polerad känsla, där småbutiker, frisörer, skomakare, kemtvätt och annat praktiskt blandas med restauranger av olika slag. Godaste gelaton hos Gelateria Morelli, napolitansk vedugnspizza på Meno Male, chark & vin hos Xarcuteria eller kvartersfiness hos Mäster Anders, det är bara att välja. Glöm heller inte Wijnjas grosshandel på Bergsgatan med ostar från all världens hörn. Flera bra matbutiker är det också skönt att ha nära till, antingen går man mot Fridhemsplan med bland annat Coop Daglivs, eller till Kungsholms torg och Ica. Kommunikationsmöjligheterna är goda med ett stort antal busslinjer och närhet till både Rådhusets och Fridhemsplans tunnelbanor med blå och grön linje. Dessutom är det nära att cykla eller promenera in till city.