Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Bostadsrätt
    [Adress] => Gävlegatan 3
    [Område] => Vasastan - Röda bergen
    [Våning] => 2.5 av 5, ej hiss
    [Rum] => 2,5 rum och kök
    [Area] => 57 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 140 kr/mån inkl; värme, v/a, kabel-tv [Andelstal] => 1,18125 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 39/1204 )

Gävlegatan 3

LJUST OCH LUFTIGT 1920-TAL MED UTSIKT ÖVER HEDEMORATÄPPAN

FOTO: LAYE STYLIST: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gävlegatan 3
Område
Vasastan - Röda bergen
Våning
2.5 av 5, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
57 kvm
Föreningens information
Avgift
2 140 kr/mån inkl; värme, v/a, kabel-tv
Andelstal
1,18125 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
39/1204

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 084 kr/år
Övrigt
200 kr/år
Total driftskostnad
7 284 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: medlemskap i HSB

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hagaparken
Rörstrandsgatan
Lilla Ego (Västmannag 69)
Haga Tårtkompani & bageri (Torsg 75)
Arc Rooftop Bar (takbaren på hotel Blique By Nobis

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1926

Fastigheten Humleboet 12 består av fem bostadshus med adress Gävlegatan 3–11. De uppfördes under 1925–1926 och ritades av Sven Wallander. Husen är slammade i olika röda och gula kulörer och har grå, spritputsade bottenvåningar med individuellt utformade portaler i sandsten. Huset på Gävlegatan 3 har en mörkt röd fasad och i bottenvåningen finns en butikslokal som när huset stod nytt var en brödbutik som drevs av Konsumtionsföreningen. Kvarteret Humleboet är blåklassat i Stockholms stads kulturminnesklassificering, vilket innebär den högsta klassificeringen för byggnader med synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

Hsb brf Nya Humleboet i Stockholm

Föreningen

Brf Nya Humleboet (org nr: 702001-5561) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Humleboet vid byggåret 1926. Föreningen består av fem bostadshus på Gävlegatan 3-11, och omfattar 99 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med en belåning om 1747kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avigftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB, föreningen sköter själva panter, överlåtelseavgifter samt den tekniska förvaltningen.

Bredband och kabel-tv

Samtliga lägenheter är utrustade med ett uttag för Tele2 där grundutbudet av tv-kanaler ingår, samt ett uttag för bredband.

El och värme

Fjärrvärme samt kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen el-mätare placerad på källarplanet. 3-fas är indraget för innehavande bostad.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 207,5 kr av köparen.

Medlemskap

Nya Humleboet är en HSB-förening där en inträdesavgift om ca 500kr löses i HSB Stockholm av medlemmen själv, därefter tillkommer en årlig avgift till HSB på ca 200kr.

Gemensamma utrymmen

2 stycken tvättstugor med tillhörande torkrum belägna i källaren mellan Gävlegatan 9 och 11, stor innergård med mycket grönska, utemöbler ställs fram sommartid, soprum med viss källsortering, cykelrum i källaren.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd samt ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2021-2022 Översyn av fjärrvärmecentralen. 2021 Tvättstuga och innegård. 2019 samtliga fönster mot Gävlegatan renoverades, 2018 taket och tvättstugorna renoverades, trapphusen målades , 2017 samtliga fönster mot gården renoverades, 2009 OVK genomfördes, 1995 stambyte vatten och avlopp samt el, 3-fas drogs in till samtliga lägenheter.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Rödabergsområdet började bebyggas under 1920-talet efter en stadsplan signerad Per Olov Hallman. Han förespråkade ett nytt stadsplaneideal, där man istället för att dra upp raka gatulinjer i ett rutnät, ville anpassa bebyggelsen till terrängen. Röda Bergen är ett av stadens finaste exempel på 1920-talets stadsplaneidéer, och också det största i sin art, och en unik kulturhistorisk innerstadsmiljö i ett nationellt kulturarv. Sedan 1987 är stadsdelen i sin helhet kulturskyddad som riksintresse. Röda Bergen är ett trivsamt och själfullt bostadsområde med lugn småstadskaraktär samtidigt som stadens puls finns runt hörnet. Rör du dig några kvarter söderut når du till exempel Sankt Eriksplan och området kring Rörstrandsgatan. Åt andra hållet finns nya Hagastaden som fått Röda Bergsområdet att blomstra på nytt. Flera matbutiker, restauranger, gym med mera har etablerat sig i stadsdelen och utökat serviceutbudet. Man har också mycket goda kommunikationsmöjligheter med nedgång till pendeltågsstation Odenplan nära, samt tunnelbana, busslinjer och flygbuss, och den bilburne tar sig smidigt ut på de större lederna. Många parker, grönområden och promenadstråk finns också i omgivningarna, som Vasaparken, Karlbergsparken, Hagaparken och Brunnsviken.