Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lustigkullavägen 4
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 73 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 316 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv- bredband.
)

Lustigkullavägen 4

MITT I MYSIGA GRÖNDAL - JUGENDTREA MED BALKONG OCH KAKELUGN

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: BERGLIND

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lustigkullavägen 4
Område
Gröndal
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
73 kvm
Avgift
3 316 kr/mån Inkl. värme, vatten, tv- bredband.

Driftskostnader

El
1 920 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
4 920 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LUNDBERGS KONDITORI
GRÖNDALS DELI
TRÄDGÅRDSCAFÉET I VINTERVIKEN
SOMMARCAFÉET CUL DE SAC
TREKANTENS BAD (BARNANPASSAT)
GRÖNDALSKLIPPORNA OCH SMÅBÅTSHAMNEN

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1913 Bengt Härlin

I kvarteret Ratten i Gröndal uppfördes åtta flerfamiljshus i början av 1910-talet. Troligtvis var det fastighetsföreningen Ratten som var byggherrar för samtliga dessa hus, men då originalritningar saknas, och med dem fakta om uppförandet, finns inga helt belagda uppgifter om vem som ritade huset på Lustigkullavägen 4, Ratten 7. Fastigheterna såldes i alla fall 1952 till Arbetarebostadsfonden som i sin tur sålde till Familjebostäder 1971. Med start 1972 genomförde FB en omfattande ombyggnad och renovering av fastigheten, som bland annat inkluderade nya planlösningar och fönsterbyte. Ansvarig arkitekt för denna ombyggnad var Bengt Härlin. Idag förvaltas huset av Brf Lustigkullan och innefattar även fastigheten Ratten 5 på Gröndalsvägen 25–27. På innergården, mellan de båda husen, har de boende en mysig oas med många sittplatser och gemensamma odlingslådor där alla får ta del av skörden. Över gården i hus 25 finns gemensam tvättstuga med fyra tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, en torktumlare och två torkskåp.

FÖRENINGEN

Brf Lustigkullan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Lustigkullan bildades 2010 och består utav 39 st lägenheter (varav 2 st hyresrätter) samt 8 st lokaler, fördelat på två hus (Gröndalsvägen 25-27 samt Lustigkullavägen 4). Samtliga av föreningens lokaler är i dagsläget uthyrda.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen övertog fastigheten 7 juli 2010, marken ägs av föreningen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Driftia.

Renovering

Stamspolning, 2019, Föreningen har förändrat och förbättrat innergården 2014, Nya fönster från 2013, Stamspolning 2012, OVK 2012, Installation av fiber i fastigheten 2009, Nytt tak på Gröndalsvägen 25-27, Stammar byttes: 1976 (Status: Håller ytterligare ca. 15 år, dvs. 2030).

Kommande renoveringar:

Taket på Lustigkullavägen 4 skall läggas om inom ett par år. Styrelsen ser över alternativen stambyte/relining inom 5-8 år.

Ekonomi

Avgiftshöjning är föranledd av att föreningen haft stora oväntade utgifter det senaste året. Avgifterna är förhållandevis låga jämfört med andra föreningar i närområdet. Höjningen blir 10%. Föreningens långfristiga skulder är 9,1 miljoner vilket ger en belåning på 4099kr/kvm.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen. På föreningens hemsida finns ansökansblankett och information kring detta. http://www.brfrattmuffen.se/

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städdagar

Föreningen har en städdag på våren och en på hösten, med efterföljande fika.

Tvättstuga

Nybyggd tvättstuga i anslutning till Gröndalsvägen 33. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel.

Gemensamma utrymmen

Mycket trevlig innergård med planteringar och grillar. Gott om plats för cykelparkering/Barnvagnsförråd i port 33.

Bredband och Kabel-TV

Fiber, Open Universe Stockholm. KabelTV, ComHem

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Förråd

Bostadsrättshavaren disponerar ett vindsförråd på ca 8kvm.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (ca 1 180 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet/pant (ca 470 kr).

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-07-03, senaste årsredovisning samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Lägg dessutom till vågskvalp, klippor och badbryggor, och du har en oerhört trivsam miljö. I området finns många promenadvägar som till exempel tar dig till Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang av högsta klass. Färgfabriken och sommarcaféet Cul de sac vid vattnet är andra trevliga ställen att hänga på i närområdet. Till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer är det också endast en kort promenad och Hornstull och Södermalm nås till fots på cirka kvarten. Lustigkullavägen är en kort liten gata som avslutas med en vändplats precis invid detta hus.