Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ormbergsvägen 9
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 90 + 21 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 4 820 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv.
)

Ormbergsvägen 9

ENASTÅENDE ETAGESTUDIOLÄGENHET MED TAKTERRASS

FOTO: MALMBERG STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ormbergsvägen 9
Område
Gröndal
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
4 rum
Area
90 + 21 kvm
Avgift
4 820 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv.

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKEN
KLIPPBADET
BÅTHAMNEN
CAFÉ CUL DE SAC
TRÄDGÅRDSCAFÉET BLAND VINTERVIKENS KOLONILOTTER

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: BACKSTRÖM & REINIUS 1947

På fastigheten Akterspegeln 24 står en före detta industribyggnad som uppfördes för LM Ericsson under åren 1945–1948. Den ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius som är duon bakom ett stort antal byggnader i Gröndal, bland annat de berömda stjärnhusen i samma kvarter. I början av 2000-talet byggdes Akterspegeln 24:s verkstäder och kontor om till bostäder, totalt 87 lägenheter i olika storlekar och utföranden. Dessa bildar tillsammans Brf Utkiken. Föreningen har en gemensam trädgård med grill och utemöbler och en härlig uteplats med sjöutsikt. Här finns även barnvagn- och cykelförråd, gemensam tvättstuga och en gästlägenhet som boende kan hyra, vilket är mycket praktiskt för den som har långväga gäster.

FÖRENINGEN

Brf Utkiken i Gröndal

Allmänt om föreningen

Föreningen Brf Utkiken i Gröndal äger fastigheten Akterspegeln 24. Föreningen består av 87 bostadsrätter samt en övernattningslägenhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1945 av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB Förvaltning. Den tekniska förvaltningen sköts av AB Rubin fastighetsförvaltning.

Urval renoveringar

2019 Stamspolning samt nya tvättmaskiner. 2017 Ytlig renovering av trapphusen. 2016 Målning av soprumsgolv. 2004 var det stora ombyggnadsåret då lägenheterna byggdes. Då skedde bland annat rör & elstambyte, omputsning av fasad, byte av ventilation. Under 2020 ska föreningen upprätta ny energideklaration samt göra ny OVK. Se årsredovisningen för mer information om löpande underhåll under året.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 55 Mkr, vilket ger cirka 8 400 kr/kvm boyta. Det finns ca 300 tkr i kassa & bank. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Elavtal

Föreningen har ett gemensamt avtal för all el samt inkl. varje lägenhets hushållsel. Föreningen tillämpar ett system med sk schablondebitering. På varje månadsavi debiteras ett ett uppskattat belopp för el. En gång om året stäms sedan den faktiska elförbrukningen av mot det ackumulerade belopp som betalats in och varje hushåll får antingen en extra faktura eller pengar tillbaka.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som medlem i föreningen behöver man teckna ett bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar om året.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två större tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett torkskåp. En avgift tas ut användandet av tvättstugan, 30 kr/pass.

Parkering

Föreningen har 7 parkeringsplatser utomhus (415 kr/mån), 41 garageplatser (1 050 kr/mån) och 9 mc-platser (415 kr/mån) för uthyrning till medlemmarna. Det är i dagsläget kö till samtliga parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två kajaker som medlemmarna kan hyra. Det finns fyra barnvagnsrum, ett i varje port, och två cykelrum (i port 5 och port 9) med ställ i två våningar så många cyklar ryms. Föreningen har ett lägenhet för övernattning att hyra för 300 kr/dygn. Soprum för hushållssopor finns i varje port samt källsortering på nr 9 samt 7. Föreningen har även en gemensam gård med planteringar och utemöbler.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten med fiber till T3. Anslutning upp till 100/10 Mbit ingår i avgiften. Ett trådbundet nätverk är installerat i varje lägenhet med uttag i samtliga rum utom våtrum. Com hem är leverantör av kabel-tv, det analoga grundutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-08-05 samt senaste årsredovisning och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer information se föreningens hemsida www.brfutkiken.se

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Badklippor, bryggor och promenadvägar längs vattnet gör att du kan enkelt kan utnyttja den härliga närheten till Mälaren. Färgfabriken med utställningar, events och bra restaurang ligger nära liksom Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang samt fina motionsstråk, utegym och padelbanor. Hornstull/Södermalm och Liljeholmens galleria med bästa ICA-butiken finns också på promenadavstånd.