Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 40
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
Enligt föreningens info [Tomtareal] => [Avgift] => 4 232 kr/mån inkl. vatten )

Tegelbruksvägen 40

TVÅRUMMARE MED FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK OCH KAKELUGN

TEXT: NYSTEDT STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 40
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
58 kvm
Enligt föreningens info
Avgift
4 232 kr/mån inkl. vatten

Allmänt om fastigheten

El
9 600 kr/år
Försäkring
2 595 kr/år
Total driftskostnad
12 195 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Posten "el" inkluderar hushållsel samt uppvärmning

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: Uppfört cirka 1910

Fastigheten Konvolvulus 20 uppfördes sannolikt under 1910-talets första år. Några originalritningar finns tyvärr inte bevarade och därmed saknas även uppgift om arkitekt och byggherre. Den här delen av Stockholm tillhörde vid denna tid Brännkyrka socken och inkorporerades med staden först 1913. Ritningar som minner om tiden före sammanslagningen har tyvärr i flera fall försvunnit. Byggnaden är en del av den långa bostadslänga som ligger på Tegelbruksvägen 28-40. Fastigheten består av två våningar med en inredd vindsvåning. Bottenvåningen är utförd i rött tegel och ovan detta är fasaden putsad i en gul nyans med vissa tegelinslag. Fönstren är rödmålade och har fin småspröjsad överdel. Det brutna takfallet är klätt i röd plåt och har inslag av vindskupor. Allt andas genuinitet och är mycket trivsamt. För de boende i Brf Napoleon finns en välskött inhägnad grön trädgård med stort äppelträd, bärbuskar och rabatter med blommor och örter. Här finns även trädgårdsmöbler med parasoll, kulörta lyktor och en platsbyggd grill.

FÖRENINGEN

Brf Napoleon

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Konvolvulus 20. Föreningen består av 7 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1910 av arkitektkontoret Hagstrand och Lindbergs Arkitekterna.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1994.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Urval renovering

1992 Stambyte rör och el, trapphus, ny fasad, nytt tak. 2000 Dränering. 2007 Ny maskinpark i tvättstuga samt renovering av fönster. 2012 renovering av källare, nytt barnvagnsrum på gården och nytt plank. 2017 radonmätning, ny grind, tak målas. 2018 renovering vindsvåning och tak.

Kommande renoveringar

Renovering av trapphus (golv + målning) 2021.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 807 000 kr, vilket ger cirka 9 500 kr/kvm boyta.

Avgifter

Höjdes 15% i Juni 2020. Bakgrunden till denna höjning är att föreningen sedan ombyggnationen av vindsvåningen samt takomläggning varit underfinansierade. Tillsammans med SBC har de för att säkerställa föreningens ekonomi valt att höja hyrorna för att säkra en buffert.

Förråd

Källarförråd om cirka 4,5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Finns en fantastisk innergård med grönskande med pioner, sommarblommor, rosor och murad grill och flertal sittplatser som medlemmarna kan nyttja. I källaren finns ett cykelrum och ett barnvgnsrum är byggt på gården. I källaren finns även en gemensam tvättstuga utrustad med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Trappstädning

Trappstädning sköter föreningens medlemmar.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du resa någon annanstans bor du bara en minut från tunnelbanan.