Type and press Enter.

Strahlenbergsgatan 19

LJUS OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET

STYLING: RYDMAN FOTO: OZOLLAPA TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Strahlenbergsgatan 19, 3tr
Område
Hammarbyhöjden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
47 m²
Föreningens information
Avgift
3 235 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten samt ett källarförråd
Pris
2 695 000 kr/

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
3 900 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
9 364 kr/år
Beräknat antal pers
1
Kommentar
Övrigt: gas, hemförsäkring: "Stor"

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

UTKIKSPLATSEN MED BÄNK PÅ FORSSKÅLSGATAN
TBILISIS HÖRNA - DET KAUKASISKA KÖKET
MALMGRENSKA KROGEN
HAMMARBYHÖJDENS FRITIDSTRÄDGÅRDAR

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1936

Huset på Strahlenbergsgatan 17–19 uppfördes 1936–1937 och ritades av Edvin Engström vid Stockholms stads fastighetskontor. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Några av grannhusen på Strahlenbergsgatan är också ritade av Engström. Jordlöparen 2, som är fastighetens namn, är ett klassiskt funkishus i tre våningar och med två trapphus. Dessa är alldeles nyrenoverade (2020) i tidstypisk stil. Husets fasad är putsad i en vitbeige nyans, fönstren är vitmålade och balkongerna är målade i mörkrött. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Brf Jordlöparen 2 är en liten förening med tolv lägenheter. På baksidan av huset har de boende en fin gemensam gård med utemöbler, lekstuga och sandlåda. I huset finns tvättstuga och ett hobbyrum där man kan snickra och måla.

FÖRENINGEN

BRF Jordlöparen 2

Antal lägenheter och lokaler: Föreningen äger fastigheten Jordlöparen 2 (Strahlenbergsgatan 17 och 19). Föreningen består av 12 lägenheter med bostadrätt (1 – 3 rok). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening vilken har ägt huset sedan det byggdes 2002. Huset ritades av Engström. Uppvärmning: Fjärrvärme. Mark: Föreningen äger fastigheten, baksidan av fastigheten innehas genom tomträtt. Förvaltare: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Boendeparkering via Stockholms stad. Renoveringar: Ommålning trapphus - 2020, Fönsterrenovering – 2017, Stamventiler byttes - 2010, Säkerhetsdörrar installerades - 2006, Stammar och elledningar byttes – 2004. Kommande renoveringar: Närmast renoveringar ommålning av trappuppgångar. I övrigt inga stora renoveringar planerade i närtid. Ekonomi: Föreningens skuldsättningsgrad är ca 5 000 kr/kvm (riktvärde 5 – 8 tkr/kvm). God ekonomi där föreningen endast har ca 4 mkr. Avgifter: Ingen planerad avgiftsändring för 2020. Pantsättnings- och överlåtelseavgift: Pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp. Överlåtelseavgift 2.5% av prisbasbelopp. Betalas av köpare. Förråd: Det finns ett källarförråd tillhörande lägenheten. Gemensamhetsutrymmen: Tvättstuga i samma port (19) 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel och torkskåp. Hobbyrum där man kan snickra och måla. Bredband: Bredbandsbolaget. Juridisk person: Juridiska person accepteras inte som medlem i föreningen. Kontroll: Ovanstående grundas på information från föreningen (2020-05-20). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Strahlenbergsgatan ligger i den nordvästra delen av Hammarbyhöjden, endast tio minuters promenad från Skanstull, men i en lugn, småstadsmysig och trygg miljö med naturen in på knuten. När vädret är fint är det skönt att kunna slippa ta tunnelbanan och i stället kunna gå hem från stan. Men när man åker tunnelbana ligger både Gullmarsplan och Skärmarbrink nära. I området bor en trevlig blandning av människor och många unga par och barnfamiljer. Inom gångavstånd finns flera matbutiker, förskola, skola, BVC, frisör, systembolag, blomsterhandel, bageri med mera. Hammarby Sjöstad med bryggor och restauranger och Sickla och dess köpkvarter är andra områden som finns nära från denna adress, och det finns alla förutsättningar för ett aktivt liv, med till exempel Hammarbybacken och Nackareservatet som nära grannar. Tillgången för rekreation är stor med fina promenadstråk, löparspår, mountainbikestigar, golfbana, badplatser med mera.