Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hälsingegatan 14B
  [Område] => Vasastan / Odenplan
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 69 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 264 kr/mån Inkl: värme, v/a, grundutbud för kabel-tv, bredband, balkongavgift )

Hälsingegatan 14B

LJUS OCH VÄLPLANERAD TREA MED BALKONG MOT GÅRD

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hälsingegatan 14B
Område
Vasastan / Odenplan
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
69 kvm
Föreningens information
Avgift
2 264 kr/mån Inkl: värme, v/a, grundutbud för kabel-tv, bredband, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El
6 000 kr/år
Försäkring
3 200 kr/år
Total driftskostnad
9 200 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VASAPARKEN
HAGAPARKEN
LILLA EGO
800 GRADER
NÄRA TILL MATAFFÄRER

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Axel Bergman 1909

Valkyrian 9 är en pampig byggnad med adress Hälsingegatan 14. Den har både prägel av nationalromantik och jugend, och ritades av arkitekt Axel Bergman för stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. Axel Bergman har ritat många bostadshus i både Stockholm och i Västerbotten, och dessutom bistod han I G Clason under arbetet med Nordiska museet 1902-1904. Valkyrian 9, stod färdig 1910 och bestod från början av ett gathus i fem våningar och ett gårdshus i fyra våningar och inreddes med små men drägliga lägenheter. Fastigheten har genomgått två större renoveringar, en på 1940-talet och en 1977 då flera små lägenheter slogs ihop till större och husen fick nuvarande gestaltning. Brf Valkyrian 9 är en välskött och organiserad förening som består av 46 bostadsrätter och 2 lokaler. De boende har en trevlig och grön innergård med utemöbler och grill intill en mäktig kastanj. Därtill finns ytterligare en gård där det finns en boulebana. Inomhus finns gemensam tvättstuga, sop- och återvinningsrum, barnvagnsförvaring och ett snickarrum.

FÖRENINGEN

Brf Valkyrian 9

Föreningen

Brf Valkyrian 9 (org. nr 769604-0174) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Valkyrian 9 år 2001. Föreningen består av ett gatuhus och ett gårdshus och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt beläget på Hälsingegatan 14–16. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 1 418 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Smart Förvaltning Sverige AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och bredband som ingår i avgiften med en hastighet av 250 Mb/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Härlig innergård med utemöbler, grill, cykelställ, växter, stenpartier etc. Det finns även ytterligare en innergård med en boulebana, möblerat snickarrum med verktyg, övernattningsrum för övernattande gäster till föreningens medlemmar, barnvagnsrum med direkt ingång från gatan samt soprum med källsortering. Till lägenheten hör ett förråd på ca 4 kvm i källaren.

Renoveringar, i urval

2015-16 ombyggnation av vinden med fem takterrasser på gatuhuset, 2015 ommålning av samtliga fönster, 2014 stamspolning, 2014 totalrenovering av gården, 2010 helt nytt tak på gårdshuset i samband med vindsbyggnation och tre nya lägenheter, 2008 byte av fjärrvärmecentral, 2007/08 modernisering av tvättstugan med nya maskiner samt ommålning, 2007 ommålning av taket på gatuhuset, 2006 fasadrenovering gårdshuset, elstigar i god kondition, förmodligen omgjort någon gång på 90-talet.

Planerade renoveringar

2021 relining av stammar

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Föreningen har inga städdagar, däremot en festkommitté som anordnar kräftskiva, glöggmingel eller kafferep 1-2 ggr / år. Föreningen har avtal med Stadsträdgården för trädgårdsskötsel.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hälsingegatan 14 är en både central och lugn adress, ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Vasastans stora restaurang- och caféutbud är lika lättillgängligt som kommunikationerna; pendeltåg, tunnelbana, bussar och flygbussar finns alla smidigt nära. Du bor snett mitt emot den lilla trivsamma stadsoasen Hälsingehöjden och har flera stora grönområden och parker på promenadavstånd, som Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.