Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hövdingagatan 31
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 50 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 881 kr/mån Inkl: värme, v/a, (tillkommer balkongavgift om 50 Kr / månad samt bredband om 169 kr/ månad) )

Hövdingagatan 31

LJUS MINITREA MED BALKONG I SÖDERLÄGE

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hövdingagatan 31
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
50 kvm
Föreningens information
Avgift
2 881 kr/mån Inkl: värme, v/a, (tillkommer balkongavgift om 50 Kr / månad samt bredband om 169 kr/ månad)

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ÖRNSBERGS KLIPPBAD
Ta ett bad eller duka upp en picknick.
ASPUDDSPARKEN
4H-gård, djur och lek alldeles nära lägenheten.
2 KM-LOPPIS
Köp och sälj prylar på detta årliga och fantastiska evenemang.
ÖRNSBERGS BAGERI
Stans bästa semlor!
XI’AN
Hemlig asiatisk pärla med fantastiska hemmagjorda nudlar.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Thure Bergentz 1942

Huset på tomten Sångfågeln 3 ritades av Thure Bergentz (1892–1965) som var arkitekt på Stockholms stads stadsplanekontor. Han har skapat såväl flerbostadshus som privatvillor runt om i staden och till exempel Medborgarhuset i Alvik och Josephinahemmet i Blackeberg. Han står också bakom en mängd stadsplaner både i Stockholmsområdet och ute i landet. Bergentz har ritat hela den rad av bostadshus som finns på Hövdingagatan 27–39. Sångfågeln 3 på nummer 29 och 31 är ett gulputsat trevåningshus med två trapphus och Brf Hövdingen 29–31 omfattar dessa två trapphus. Bakom byggnaden har de boende en trevlig och lummig innergård med utemöbler. I husets källare finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I huset finns också cykel- och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Hövdingen 29-31

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hövdingen 29-31 är en äkta förening belägen på fastigheten Sångfågeln 3. Husen uppfördes 1942 och bostadsrättsföreningen bildades 2007. Föreningen består av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den totala bostadsytan är 713 kvm.

Mark

Föreningen äger sin mark.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo förvaltning.

Urval renoveringar

2019, stamspolning och OVK. 2018, installation av fiber och besiktning av balkonger. 2017, takbyte. Balkongbygge, 2015. Installation fjärrvärme, 2009. Stambyte kök, samt elstigare, 2005/06. Stambyte badrum, 2001.

Kommande renoveringar

Grannfastigheten gräver för fjärrvärme i dagsläget vilket påverkar husets framsida. När det är klart kommer föreningen passa på att göra i ordning framsidan med planteringar och cykelställ. Dessutom planerar de att beskära träden på baksidan.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 4,7 mkr. Detta ger ca 6 600 kr/lån per kvm. Snittet för området ligger kring 7500kr/lån per kvm. (Kontrollerat med styrelse/ekonomisk förvaltare 2020-05-08). Föreningen amorterade ca 530 tkr 2019. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad genom Brandkontoret.

Gemensamma utrymmen

I källare finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp och 1 torktumlare. Föreningen har en grön gård på baksidan av huset som disponeras av medlemmarna. Det finns två stycken cykel- och barnvagnsrum.

Parkering

Boendeparkering längst gatorna, Taxa 4, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Avgiften och bredband

Värme, V/A och kabel-tv bas ingår i avgiften. En obligatorisk balkongavgift tillkommer om 50kr/månad samt bredband för 169kr/månad. Fiber är indraget i lägenheterna och bredbandet levereras av Bredband2, 100/100 mbit/s.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-05-06, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hövdingagatan ligger i ett grönt och lummigt område, nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och dessutom har man även promenadavstånd till Vinterviken med koloniträdgårdar, trädgårdscafé och restaurang och till Örnsbergs klippbad. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till tunnelbanan vid Örnsberg så när stadspulsen lockar är den lika smidig att nå. Aspuddens centrum har många pärlor med små butiker, restauranger och caféer i charmig småstadsliknande miljö.