Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sjöbjörnsvägen 11
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 854 kr/mån inkl värme och vatten. )

Sjöbjörnsvägen 11

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED TOPPENLÄGE I GRÖNDAL

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjöbjörnsvägen 11
Område
Gröndal
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 854 kr/mån inkl värme och vatten.

Driftskostnader

El
200 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
2 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

NÄRHETEN TILL BRYGGOR OCH KL
150 m till närmaste badbrygga och 300 m till Gröndals badplats.
LUNDBERGS KONDITORI
Endast 150 m till detta fina retrocafé och nybakat bröd till frukost.
GRÖNDALS BLOMMOR
Blomsterhandel med som gör lika fantastiska buketter som de ger service.
CAFÉ CUL DE SAC
En avslappnad sommaroas vid Gröndals båtvarv.
VINTERVIKEN
Trevlig restaurang och trädgårdscafé i härlig grönska.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: J. Albin Stark 1944

Huset

Galjonsbilden 31 på Sjöbjörnsvägen 11–13 är ett bostadshus i tre våningar med delvis inredd källarvåning. Fasaden är spritputsad i en gul nyans, och fönstren, som är ursprungliga och renoverade, är målade i rött. Huset har två nyrenoverade trapphus i tidsenlig stil och ursprungliga portar av trä och glas. Tillsammans med grannhuset på Sjöbjörnsvägen 15 bildas Brf Galjonen som består av 48 lägenheter, varav 3 är kvarvarande hyresrätter, samt en lokal med hyresrätt. På den gröna gården finns gemensam grillplats, utemöbler, planteringar och pallkragar för odling och i huset gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Föreningen håller på att göra i ordning en gästlägenhet som färdigställs under 2020.

FÖRENINGEN

Brf Galjonen

Antal lägenheter och lokaler

BRF Galjonen (org. nr 769611-5109) innehar fastigheterna Galjonsbilden 30 och 31 i Gröndal, Stockholms kommun. Föreningens två flerbostadshus byggdes 1944-48. Föreningen upplåter 44 st lägenheter med bostadsrätt, 3 st med hyresrätt och hyr ut 1 st lokal. Uppvärmning via fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Bostadsföreningen förvärvade fastigheterna 2006.

Mark

Föreningen äger marken, d.v.s. inga markavgälder att oroa sig för.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning via SBC. Fastighetsskötsel utlejs till företag.

Renoveringar

Utfört underhåll i urval. 2020, energideklaration. 2018/19, renoverat hyresrätt på Sjöbjörnsv. 13, dragit in fiber, justering av fläkt, åtgärdat en fuktskada mellan våningsplan i port 15A till källarplanet i 15D (samt skada orsakad av element i port 13 och en vattenskada i kök i port 15C). Flytt av elstigar i 15B i samband med en renovering. Föregående underhåll/reparationer berörde hyresrätterna. 2017, stamspolning av samtliga stammar inkl. filmning utan anm. 2016, trapphusrenovering, målning, installation av ett elektriskt kodsystem, ny belysning och installation av rörelsesensorer. 2015, radonmätning, OVK-besiktning samt åtgärder, fönsterrenovering. 2011/12, omfattande renovering av vatten- och avloppsstammar (relining). 2009, renovering av tvättstuga. 1990, fasaden på Galjonsbilden 30.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar planeras de kommande åren. Under året planeras mindre renoveringar som att måla p-platserna och installera elstolpar. Balkongrenovering (gjuta nya bottenplattor) för de som har balkong. Mindre takrenovering, (byta ut vindskivor samt trasiga tegelpannor och eventuellt takmålning (gula huset).

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till 16,75 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 8,000 kr/kvm boyta. Detta är något mer än den genomsnittliga belåningsgraden för området. Årliga intäkter uppgår till nästan 1,9 mkr varav ca 1,5 mkr kommer från månadsavgifterna. Man avser att avyttra en hyresrätt som kommer inbringa kapital till föreningen.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Trappstädning/städdagar

Trappstädning sköts av en anlitad firma. Man arrangerar gårdsstädning två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstuga utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel finns i källarplanet på 15C.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård med utemöbler och grill. Föreningen har även snart tillgång till en övernattningslägenhet på Sjöbjörnsvägen 13. Av lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 2,5 kvm.

Parkering

Föreningen har 18 st parkeringsplatser, som kostar 400 kr/mån, kö tillämpas. Boendeparkering taxa 4 gäller i Gröndal, ett tillstånd från kommunen kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV

Bredbandsleverantör är IP-only (öppen fiber). Kabel-tv via Com Hem. Medlem tecknar individuella avtal utöver månadsavgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen i maj 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk och smidigt ta en frukost på väg till tvärbanan. Lägg dessutom till vågskvalp, klippor och badbryggor, och du har en oerhört trivsam miljö. I området finns många promenadvägar som till exempel tar dig till Vinterviken med trädgårdscafé och restaurang av högsta klass. Till Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer är det också endast en kort promenad. Du når även Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.