Type and press Enter.

Vallvägen 8A

LJUS OCH LUFTIG GAVELLÄGENHET MED VILLAKÄNSLA

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vallvägen 8A
Våning
2, ej hiss
Rum
2 rum
Area
64 m²
Avgift
3 300 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
VA
1 800 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1950

1944–1945 uppfördes de två bostadshusen som utgör Brf Väsbyhus nr 1. Namnet indikerar att Riksbyggen kan ha varit inblandade i detta bygge, eftersom de brukar namnge sina föreningar på detta sätt. Av de ursprungliga ritningarna återstår endast fragment, så det går tyvärr inte att säga något om vem som ritade husen. Byggnaderna är har två våningar och två trapphus i varje hus. Husen är idag klädda i gul och vit panel, och har till det yttre förändrats en del, men bevarar bland annat fina originalfönster. Brf Väsbyhus nr 1 är Upplands Väsbys äldsta bostadsrättsförening. Här råder en trevlig gemenskap och god stämning. För de boende finns ett hobbyrum, en gemensamhetslokal med bland annat ett biljardbord och dart, cykel- och barnvagnsförvaring samt tvättstuga med två större tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och kallmangel. I trädgården finns flera grupper av utemöbler och grill samt ett lusthus. Äppelträd, körsbärsträd, bärbuskar och rabatter samt lekstuga och sandlåda för de yngre. De boende hjälps åt med vissa sysslor för att hålla avgiften nere som gräsklippning (åkgräsklippare), snöskottning (snöslunga) och trapphusstädning, och man har även sedvanliga städdagar. Dessutom har man fri parkering utomhus för både boende och gäster, samt garageplats för motorcyklar. Ingen kö till något av dem.

FÖRENINGEN

Brf Väsbyhus nr 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 16 bostadslägenheter.

Huset uppfördes 1950.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB sköter föreningens förvaltning.

Renovering

Renovering av yttertak 2019, Energibesiktning 2019, Radonmätning 2019, Ny tvättmaskin och torktumlare 2018, Dränering ifrån stuprör 2016, Stamspolning 2014, OVK Ventilationskontroll 2014, Nya Brandvarnare i alla lägenheter & gemensamma utrymmen 2014, Extra isolerglas i fönster 2008, Omläggning av tak 2002, Fjärrvärme 2000, Nya lägenhetsdörrar 1999, Omputsning av fasad 1998, Rörstambyte 1993.

Kommande renoveringar

Stamspolning 2020, OVK Ventilationskontroll 2020, Nya brandvarnare 2020.

Ekonomi:

Föreningens långfristiga skulder är i enlighet med den senaste årsredovisningen 2,697.562kr vilket ger en belåning/kvm på 2 694kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstuga med två större tvättmaskiner, torktumlare och kallmangel. Torkrum finns med dubbla fläktar

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det en gemensamhetsokal för fest eller möte, finns bl.a. biljardbord. Hobbyrum finns i 6a. Lusthus i trädgården, cykel- och barnvagnsförvaring med ingång från källaren.

I trädgården finns flera grupper av utemöbler och grill.

Förråd:

Varje medlemslägenhet har 2 förråd om ca 4kvm i källarplanet.

Bredband och Kabel-TV:

Leveras via Comhem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Husen på Vallvägen ligger i ett lugnt område, i stort sett utan genomfartstrafik, omgiven av gröna ytor med omgivande villor och låg flerfamiljsbebyggelse. Med fem minuters promenad till pendeltågsstationen är det enkelt att förflytta sig. Resan till Stockholm city tar 25 minuter och norrut tar det 10 minuter till Arlanda och 30 minuter till Uppsala. I Väsby centrum finns ett stort antal butiker, inkluderat flera livsmedelsaffärer, restauranger av olika slag, service och vård. Trots bostadens centrala läge är det också nära till naturen, med gång- och cykelväg till Mälaren, bad, båthamn, ridhus med mera. Även Edssjön, Fysingen och Oxundasjön finns på cykelavstånd, och belyst motions- och skidspår finns runt knuten.