Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bergsunds Strand 9
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 537 kr/mån Inkl: värme, v/a grundutbud för kabel-tv )

Bergsunds Strand 9

PÅ FEMTE VÅNINGEN VID VATTNET – FANTASTISK FUNKISTVÅA MED SJÖUTSIKT

FOTO: STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsunds Strand 9
Område
Södermalm
Våning
5 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
Föreningens information
Avgift
2 537 kr/mån Inkl: värme, v/a grundutbud för kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BADMÖJLIGHETER
precis utanför huset eller på Reimersholme
PICKNICK I LILLA PARKEN 1 MINUT HEMIFRÅN
med fantastisk solnedgång.
PULSEN I HORNSTULL
med uteställen, restauranger och caféer.
BRA TRÄNINGSMÖJLIGHETER
med bl a utegym i Tanto och att springa runt Årstaviken.
ÖVER HUVUD TAGET NÄRHETEN TILL NATUREN OCH VATTNET

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid 1940

Fastigheten Slipen 35 ligger i hörnet av Bergsunds strand och Verkstadsgatan. Huset på tomten uppfördes under åren 1942–1943 och ritades av arkitekt Archibald Frid (1905–2000) som var en produktiv arkitekt aktiv från 1930-talet till slutet av 1960-talet. Han drev egen verksamhet i Stockholm från 1935 men var även verksam som stadsarkitekt i Mariefred. Slipen 35 är ett klassiskt funkishus i sju våningar som har en ljusgul slätputsad fasad och originalfönster och balkonger målade i grönt. En fin detalj är det rundade hörn som avslutar bottenvåningen och våning en trappa, och gör så att hörnet på våningarna ovanför kragar ut som ett spetsigt burspråk. Brf Bergsund Nr 1 förvärvade huset redan då det var nytt och består av 39 lägenheter och en lokal. I bottenplanet av huset finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I huset finns också cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har åtta parkeringsplatser bakom huset som hyres ut för 400 kr/månad, med separat kö. På baksidan finns också en gård där boende har möjlighet att odla i pallkrage.

FÖRENINGEN

Brf Bergsund Nr 1

Föreningen

Brf Bergsund Nr 1 (org. nr 702000-1470) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Slipen 35 år 1940. Föreningen består av ett gathus beläget på adresserna Bergsund strand 9 och Verkstadsgatan 24 och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 379 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 3.5 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och intäkter från lokalen. En stabil förening med välskött ekonomi alltså. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2019 OVK genomförd och godkänd, målning av ytterfönster samt underhåll vid behov, 2017 OVK-besiktning, åtgärdsförslag lämnades, lokalen renoverades, 2016 stamspolning, ny torktumlare, ny dragning av ventilation till tvättstugan, 2015 omläggning av mark på baksidan av huset för bättre dräneringssystem, 2013 underhåll av vissa fönster, 2012 relining av stammar, 2009 målning av fönster, 2007 stamspolning, 2006 underhåll av trapphuset, 2001 fasadrenovering, omläggning av tak, 1994 stambyte i kök och badrum samt byte av el-stammar.

Planerade renoveringar

2020-2022 byte av värmeanläggning.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv, grundutbud ingår i avgiften, medlem tecknar eget abonnemang med ComHem för bredband.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, torkrum, mangelrum, möteslokal i entréplan, 2 cykelrum, parkeringsplats bakom huset, vindsförråd.

Parkering

Föreningen har 8 stycken p-platser som hyrs ut till föreningens medlemmar, intern kö.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande, med minsta andelstal om 10%, accepteras.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett svårslaget läge med utsikt över vatten och grönska och har härliga promenad- och löpstråk och badplatser utanför porten. Och dessutom har du lika nära till en massa restauranger, butiker, galleria, matbutiker, service, tunnelbana, bussar och flygbussar. Aktivitetsutbudet i området är också stort; sola och ha picknick i Tantolunden, hyra kajak och sup, spela minigolf, träna på gym både ute och inne, spela fotboll eller gå på Bio Rio, för att ta några exempel. Det går att bada precis utanför huset och här finns också en båtklubb. Helger sommartid pågår på Hornstulls marknad i kvarteren med försäljning av design och vintage och matförsäljning från olika foodtrucks.