Type and press Enter.

Finn Malmgrens Väg 108

VÄLBEVARAD FUNKIS - GAVELTREA MED BALKONG PRECIS VID NACKARESERVATET

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finn Malmgrens Väg 108
Område
Hammarbyhöjden/Björkhagen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
55 m²
Föreningens information
Avgift
3 516 kr/mån Inkl. Värme och V/A.

Allmänt om fastigheten

El
2 900 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
2 vuxna och 1 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BONNE FEMME STENUGNSBAGERI
CAFÉ SANTA FÉ I KÄRRTORP
HELLASGÅRDEN
SICKLASJÖN OCH SÖDERBYSJÖN
BJÖRKHAGENS BIBLIOTEK

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Murgård & Andersson, 1943

Brf Hornlampetten består av sex trevåningshus med 115 bostadsrättslägenheter och 7 olika lokaler. De uppfördes 1943 och ritades av Svenska Folkbyggens arkitektkontor, där troligtvis Lars Murgård satt med pennan, assisterad av Georg Andersson. Svenska Folkbyggen hade till syfte att intressera enskilda byggnadsföretagare för en socialt inriktad bostadsproduktion och tillhandahålla ritningar och tekniskt material. Det första projektet hette Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening Nr 1 = det som är Brf Hornlampetten idag. Redan 1948 bytte man till sitt nuvarande namn, som är en sammanslagning av kvartersnamnen Lampetten och Hornlyktan. Föreningen har två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De boende har också tillgång till flera cykelförråd, bastu, samlingslokal och en gästlägenhet som kan hyras för gäster för 150 kr/natt. Husen har ett högt läge på och kring en ås, och mellan husen finns både tallskog och klippor samt planterade äppel- och päronträd, vinbärsbuskar och syren. På gården finns under sommarhalvåret ett flertal möblerade uteplatser samt grill. I en stuga mellan husen finns även en snickarbänk att tillgå. Föreningen har en odlingsgrupp där man bland annat odlar i pallkragar. På bara 300 meters avstånd åt vartdera hållet ligger både Hammarbyhöjdens- och Björkhagens fritidsträdgårdar där den odlingsintresserade även kan ställa sig i kö till en kolonilott.

FÖRENINGEN

Brf Hornlampetten

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hornlampetten är en äkta förening belägen på fastigheterna Lampetten 1-6 samt Hornlyktan 1-2. Föreningen består av 6 stycken 3-våningshus med 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2023-03-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum.

Urval renoveringar

Fasad- och takrenovering, 1989. Elrenovering samt rörstambyte, 1993. Renovering av trapphus, 2004. Renovering av fönster, 2006. Tvättstugorna renoverades 2009. Installation av fiber, 2010. Portrenovering, 2012. Uthyrningslägenhet och bastu renoverades 2017. Stamspolning, energideklaration, OVK och nytt värmesystem, 2018/19.

Kommande renoveringar

Det finns i dagsläget inga stora renoveringar planerade de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har varit skuldfri sedan länge. I området brukar belåningen ligga mellan 6-7 500kr/kvm boyta. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning kräver alltid styrelsens godkännande och är begränsad till max 2 år. Bostadsrättsinnehavararen debiteras med 10 % av prisbasbelopp per år och uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De bokningsbara tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp. Till snabbtvättstugorna hör en tvättmaskin och en torktumlare. Den närmsta tvättstugan i huset mittemot, på adress Karlsborgsvägen 10. Det finns en gästlägenhet som går att hyra för 150kr/natt. Det finns även bastu, flertal cykelförråd (närmsta ligger i huset) samt en samlingslokal. Mellan husen finns uteplatser med tallskog, inslag av klippor, planterade äppel- och päronträd, vinbärsbuskar och syren! Föreningen har en odlingsgrupp där man odlar i pallkragar, och även flera små odlingar kring husen för den som gillar att ha fingrarna i jorden! På gårdarna finns flertal sittgrupper och grillar. I en stuga mellan husen finns även en snickarbänk att tillgå.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A ingår i månadsavgiften. I varje lägenhet finns en fiberanslutning som tillhandahålls av Open Universe. Varje bostadsrättsägare tecknar sedan valfritt abonnemang. Com Hem-uttag finns i varje lägenhet. För närvarande ingår varken bredband eller Com Hem i månadsavgiften, men styrelsen har enligt stämmobeslut 2019 fått föreningens uppdrag att teckna ett gemensamt bredbandsavtal. Detta är inte upphandlat ännu och kan dröja till augusti 2021.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-26, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man nära stan och samtidigt med ett sagolikt lugnt läge precis vid skogsbrynet, med hela Nackareservatet utanför dörren. Här finns gott om löprundor, promenadstigar och längdskidspår som leder direkt hemifrån och bort till hela spårsystemet vid Hellasgården. Dessutom skridskoåkning på Sicklasjön och Källtorpssjön och utförsåkning och backträning i Hammarbybacken. Det finns ett utmärkt utbud av den service man kan behöva i vardagen: matbutiker, stenugnsbageri, bibliotek, apotek, gym, vårdcentral, tunnelbanan, el-bilsdelning och bra förskolor och skolor på nära håll. 10 minuters promenad bort nås också Sickla köpkvarter med butiker, restauranger, bio med mera. Stadens utbud ligger också nära, med tunnelbanan tar det 6 minuter till Södermalm och 13 minuter till T-centralen. Man kan med fördel också cykla eller promenera in till stan. För barnen i området finns många bra lekplatser i närheten, både i naturen och till exempel i Indianparken, Spindelparken, Skyfallet och Fyrens parklek för att nämna några. Badplats med sandstrand finns både vid Söderbysjön och Sicklasjön, och på Nytorpsbadet finns gratis utomhuspool med glasskiosk. Dessutom finns ett rikt föreningsliv för alla åldrar.