Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 38, 3 tr
  [Område] => Södermalm - Nytorget
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 79 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 331 kr/mån inkl. värme, vatten )

Katarina Bangata 38

Genomgående tjugotalstrea med högt läge

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 38, 3 tr
Område
Södermalm - Nytorget
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
79 kvm
föreningens information
Avgift
3 331 kr/mån inkl. värme, vatten

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna, 1 barn

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Harvest Home
Trevlig pub på Bondegatan
Bondens marknad
Utanför porten där Katarina Bangata möte Skånegatan
Vitabergsparken
Stiliga Sofia kyrka, amfiteater och grönska
Ringens köpcenter
Praktisk shopping och förvånansvärt god mat i den s k Teatern
Täppans lekplats
Runt hörnet på Brännerigatan finns lekplatsen med Södermalmsmiljö från 1800-talet

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1927

Huset på tomten Plogen 13 stod färdigt 1927 och ritades av Björn Hedvall, som är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm. Plogen 13 är ett stort hörnhus i sex våningar med hela fyra trapphus. Fasaden är tidstypiskt klassicistisk och elegant, välbevarad och med många fina detaljer, inte minst trapphusen och portalerna. För de boende i Brf Plogen 13 finns en föreningslokal/musikrum, cykelförråd, barnvagnsrum och en välutrustad tvättstuga med bland annat fyra maskiner. På den gemensamma innergården finns sittgrupper, planteringar och lekplats. Trapphus, källare och övriga utrymmen är i mycket fräscht skick.

FÖRENINGEN

Brf Plogen 13

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1998 och förvärvade 1999 fastigheten Plogen 13. Föreningen består av 52 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler (total lokalyta 807 kvm) med hyresrätt. Dessutom finns ett garage med 19 platser i fastigheten. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar

2018 hissrenovering med fyra helt nya hissar finansierade ur egen kassa. 2016 upprustning av balkonger. 2015 stamspolning och ovk. 2014 fönsterrenovering. 2012 nytt fläktsystem. 2009 källaren renoveras och nya förråd byggs. 2008 trapphusmålning. 2007-2008 tvättstugan renoverades. 2003 takrenovering. 1990 stambyte samt nya elstigare. Vinden inreds till lägenheter på adress Katarina Bangata och nytt tak samt ny hiss installeras. 2019 ovk.

Kommande renoveringar

Inga större kommande renoveringar utan endast mindre underhåll. Någon horisontell stam i källaren kan komma att bytas.

Ekonomi

Föreningens positiva kassaflöde finansierar de investeringar och underhåll som utförs, mycket tack vara de goda lokalintäkter föreningen har. Lån per kvm bostadsrättsyta är 6 106 kr (19,7 mkr i låneskuld) och föreningen amorterar årligen. Dessutom har föreningen över 2,2 mkr i kassan. Lokal- och garageintäkter låg 2018 på strax under 2 mkr. Föreningen har haft samma avgifter sedan de köpte fastigheten 1999 och det finns inga planerade avgiftsändringar. Föreningen visade positivt resultat 2019 (plus 189 tkr).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamma utrymmen som en modern tvättstuga (med digital bokning) med 4 tvättmaskiner varav 2 extra stora, 2 st torktumlare, 1 mangel, 2 torkskåp. Det finns också en föreningslokal med pentry, cykelförråd, barnvagnsförråd, och en trevlig innergård med sittgrupper, planteringar och lekplats.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd i källaren om ca 3 kvm.

Garage

Föreningen har även 19 garageplatser för bil och 3 för mc samt 1 parkeringsplats utomhus. Kostnaden för en garageplats är 950 kr/mån och för mc ca 350 kr/mån. För närvarande står 5-6 personer i interna kön.

Bredband och kabel-tv

Fiber finns indraget. Det är Open net, vilket betyder att man väljer leverantör och abonnemang efter eget önskemål.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2019 samt samtal med styrelsens representant den 25 mars 2020.

OMRÅDET

Katarina Bangata är klassisk och populär södergata. Här bor du lugnt och avskilt och ändå mitt i smeten med ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag i din omedelbara närhet. På gatan finns bland annat populära Katarina ölkafé och À la Crêpe. Du bor nära Nytorget och Ringen med Teatern, Skrapan, Götgatan och Ringvägen. Dessutom finns Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken.