Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Forsskålsgatan 12
  [Område] => Johanneshov / Gullmarsplan
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 944 kr/mån Inkl. Värme, vatten, tv basutbud & bredband.
)

Forsskålsgatan 12

MAGISKT LÄGE MITT MELLAN STADSPULS OCH NATUR

TEXT:ENGSTRÖM STYLING:RYDMAN FOTO:OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Forsskålsgatan 12
Område
Johanneshov / Gullmarsplan
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Avgift
2 944 kr/mån Inkl. Värme, vatten, tv basutbud & bredband.

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 314 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
8 314 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1942 Albin Stark

Huset

Fastigheten Bidrottningen 3 är smart placerad på en stillsam återvändsgata, och på en höjd med gott om utsikt som omgärdar fastigheterna. Huset är ritat av den för tiden mycket produktiva arkitekten Albin Stark, det uppfördes 1942.

Bostadshuset byggdes med fyra våningar och lägenheterna försågs med moderniteter såsom spis, skafferi, eventuellt också kylskåp. Utmärkande för tiden är en fasad utan utsmyckning, istället blev balkonger och burspråk detaljer som utmärker husen. Här är fasaden putsad i en ljusgul nyans och genomgående har huset vackra fönster som är en till två lufter breda, samt flertalet burspråk. De två entréerna utmärks i fasaden av portaler som är stiligt dekorerade med klinker, själva portarna är vackra i trä och glas. Det är ett vackert hus inbäddat i lummig grönska i området av funkishus.

Brf Bidrottningen 3 bildades 2011 och består av 24 lägenheter. Till huset hör en gemensam tvättstuga och cykelrum. Här finns också en gemensam bakgård till för husets boende.

FÖRENINGEN

Brf Bidrottningen 3

Antal lägenheter och lokaler

I juni 2012 förvärvade föreningen fastigheten Bidrottningen 3 i Stockholms kommun. Av föreningens 24 lägenheter är 22 upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen har en lokal som är upplåten med hyresrätt.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska administrationen har på styrelsens uppdrag handlagts av Hefab Redovisning AB. Från och med 1 juli 2020 kommer Storholmen ta över driften av fastigheten, både vad gäller skötsel och redovisning.

Renovering

Radonmätning gjort 2019, Renoverat och målat i trapphus 2017, Byggt om tvättstuga, investerat i nya tvätt. och torkmaskiner 2017, Nydragning av el runt tvättstuga 2017, Ny dränering 2016, Byte till säkerhetsdörrar samt installering av postboxar, All el i fastigheten omtrådad med nya proppskåp 2013, stambyte av V/A-stammar 2013 i hus på Forsskålsgatan 10 samt vissa kökstammar i hus nr 12, Nya portar 2013, Takisolering 2013, Fönsterrenovering 2013, Fasadrenovering 2010, Takrenovering 2008, Stambyte av badrumsstammar i hus på Forsskålsgatan 12 2000,

Kommande renoveringar:

För närvarande finns inga planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen långfristiga skulder uppgår till 3,7 miljoner i enlighet med 2018 årsredovisning. Detta ger en belåning på ca 4300kr/kvm. Inga höjningar av årsavgifter planerade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Förråd

Ett källarförråd om ca 2kvm.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum finns samt en gård på baksidan av huset. Det finns fem stycken parkeringsplatser med kö, som för närvarande kostar 400 kr/mån.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden är ett vackert område att bo i, med gott om välplanerade funkishus, grönskande gårdar och lummiga promenadstråk. Denna adress ligger nära både pulserande cityliv och naturen, en riktig tillgång är förstås friluftsområdet kring Hellasgården och Nackareservatet, med närhet till bastu, badsjöar, motionsspår och vacker natur. Och närmre än så ligger även Årstaviken med möjlighet till bad och intagande promenadstråk.

Men stadens utbud är som sagt lättillgängligt, du promenerar enkelt till Södermalm med allt vad staden har att erbjuda i umgänge och utbud. Knutpunkten Gullmarsplan når du också på ett par minuter, där med tunnelbana, tvärbana och bussar för vidare kommunikation mot stan.

Vill du promenera och dinera är ett besök runt hörnet att rekommendera, där den restaurangen Tbilisis hörna ligger, prisad för sin georgiska mat. Ytterligare stenkast bort finns också Hammarby Sjöstads utbud av caféer, barer och restauranger. Och även Globen och Sickla Köpkvarter ligger förstås nära, med mycket mer i shopping- och restaurangväg