Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gullmarsvägen 53
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 71 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054 [Tomtareal] => [Avgift] => 4 241 kr/mån Inkl. Värme & V/A. )

Gullmarsvägen 53

FIN OCH NYRENOVERAD FUNKISTREA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gullmarsvägen 53
Område
ÅRSTA
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
71 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021054
Avgift
4 241 kr/mån Inkl. Värme & V/A.

Driftskostnader

El
2 232 kr/år
Försäkring
2 800 kr/år
Total driftskostnad
5 032 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ÅRSTAVIKEN OCH ÅRSTASKOGEN
Supermysigt att ta promenader eller löprunda. Koloniområdet nedanför oss är underbart att ströva i, året om.
SPIGA MADRE
Italienskt bageri lite längre ner på gatan med underbart bröd, foccaccia och bullar.
ÅRSTA CENTRUM
Med Folkets bio i mysiga lokaler, har även barnvagnsbio.
RESTAURANG TVÅ SMÅ SVIN
Också vid Årsta torg, med stor härlig uteservering sommartid och bl a jättegoda smörrebröd.
VÄTTERSPARKEN
Med allt en barnfamilj kan önska – öppen förskola, plaskdamm, linbana, sandlåda, gungor och klätterställning.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid, 1946

Fastigheten Gullmaren 1 består av tre smalhus, samtliga i tre våningar. De ritades av arkitekt Archibald Frid och uppfördes 1946. Huset på Gullmarsvägen 53 har en ljusgul putsad fasad, de andra har vitgul respektive ljusgrön fasad. Alla har de vackra tredelade portar av ek och glas som är ursprungliga med byggåret. De boende i Brf Gullmaren har fina grönområden runt husen och föreningen har satsat på att plantera träd och rosenbuskar. Här finns tre sittgrupper med bord och stolar, samt grillar att nyttja. I husen finns gemensam tvättstuga och gästrum att hyra. Föreningen har två parkeringsplatser. De lottas ut på varje årsmöte mellan dem som lämnat intresse för det. Hyra för parkering är 1000 kr/månad.

FÖRENINGEN

Brf Gullmaren

Antal lägenheter och lokaler

Brf Gullmaren i Stockholm är en äkta förening belägen på fastigheten Gullmaren 1. Husen uppfördes 1947-48 och föreningen förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen har 8 hyresrättslokaler varav 6 är uthyrda och 2 outhyrda. Den totala bostadsytan är 2798 kvm.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld omförhandlas nästa gång 2026-03-31.

Förvaltare

Emvix AB.

Urval renoveringar

En större renovering genomfördes 1998-99 i samband med att fastigheten stambyttes. Stambyte i bottenplattan, 2002. Ombyggnation av källarförråd, 2004. Fönsterrenovering, 2007. Ombyggnation av ventilationssystem till mekaniskt, 2008. Installation av fiber, 2010. Renovering av tvättstuga, 2011. Lokalrenovering, 2016. De öppna spisarna besiktigades 2012 och de som var undermåliga byttes ut. 2015-16 byggdes skorstenstopparna till de öppna spisarna om och fläktarna byttes ut, så sedan 2017 är eldning tillåten. Trapphusrenovering, 2020.

Kommande renoveringar

Det pågår renovering av ventilationen i hus 51, 53, 57 och 59. Vissa åtgärder kan komma att ske under 2020. Takomläggning är nästa stora renovering som kommer att genomföras inom några år.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 4,4 mkr vilket ger en belåning på ca 1500kr/kvm. De har dessutom ca 1,7 miljoner kronor i kassan. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Försäkring

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos IF.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamt cykel- och barnvagnsrum i källaren vid port 65. Det finns även cykelställ utanför port 59. Föreningen har gemensam grön gård med sittgrupper, grillplatser och sandlåda. Det finns bokningslista för grillar och sittgrupper. Det finns ett trädgårdsrum med grillar. Sopor slängs i tunnor utanför husen. Det finns ett uthyrningsrum som medlem kan boka för 100kr/natt. Föreningen har extra förråd som medlem kan hyra med kö i dagsläget. Gemensam tvättstuga finns i port 57-59 (huset bredvid) och är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och mangel.

Parkering

Föreningen har 2 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför port 51 till en kostnad om 1000kr/månad. Platserna lottas ut årligen till de som tidigare anmält intresse. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Fiberoptik via Open universe finns i samtliga lägenhter. Medlem kan själva välja digital-tv, bredband och ip-telefoni via olika leverantörer.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-05-14, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se även föreningens hemsida, blogg.brfgullmaren.se.

OMRÅDET

Här bor man lugnt och lummigt på gränsen mot Årstaskogen och dess kolonilotter. Årstaskogen och Årsta holmar är sedan 2018 ett naturreservat med härliga gång- och cykelslingor och flera idrottsanläggningar. Flera lokala parker finns i närområdet, som Ekorrparken, Grynkvarnsparken och Vättersparken med bra lekplats, öppen förskola och plaskdamm på sommaren. Skanskvarnsskolan ligger precis intill och även Internationella Engelska Skolan finns på gångavstånd, liksom flera förskolor. Vid det lokala centrumet Sköntorpsplan finns bland annat bageri och café Spiga Madre samt pizzeria. Vid Årsta torg finns flera butiker och restauranger, bibliotek, bio, teater med mera. Matbutiker i närheten är bland annat Ica Nära på Sköntorpsvägen och Hemköp vid Gullmarsplan. Globen Shopping ligger också nära. Till Gullmarsplan är det endast en kort promenad och Södermalm nås på en kvart till fots över bron. Det är över huvud taget lätt att ta sig vidare runt om staden med tunnelbana, buss, tvärbana och pendeltåg i närheten.