Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Roslagsgatan 35
  [Område] => Vasastan - Sibirien
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 097 kr/mån inkl; värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-tv )

Roslagsgatan 35

LJUST OCH LUFTIGT SEKELSKIFTE MED FLEXIBEL PLANLÖSNING

FOTO: LINUSSON STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 35
Område
Vasastan - Sibirien
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 097 kr/mån inkl; värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-tv

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
6 600 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Lars Bäckvall 1897

Brf Hvilan består av de två fastigheterna Vilan 16 och Vilan 17. De utgörs av två gatuhus i fem våningar och två gårdshus i fyra våningar. De ritades båda av arkitekt Lars Bäckvall. Hvilan 17 på Roslagsgatan 35 ritades 1897 och grannhuset på nummer 37 ett år tidigare. De hade på originalritningarna olika fasader men kom att utföras samkomponerade där Vilan 17:s fasad applicerades på Vilan 16. Bottenvåningarna och våning ett är spritputsad i kvaderrustik och ovan detta är fasaderna slätputsade i rosa. Här finns kraftiga listverk, tandsnittslister och profilerade fönsteromfattningar. Originalfönstren, som var av korsposttyp, är till viss del bevarade.

FÖRENINGEN

Brf Hvilan

Föreningen

Brf Hvilan (org. nr702000-9283) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vilan 16 och 17 år 1920. Föreningen består av två flerbostadshus, Vilan 16 på Roslagsgatan 37 och Vilan17 på Roslagsgatan 35 och omfattar 57 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en stor innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har nyligen omförhandlat sina lån och sina hyresavtal och därmed sänkt räntekostnader avsevärt och man räknar med att gå med vinst. Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 423 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Asp & Berglund AB. Teknisk förvaltning sköts av Tekab fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Fiber finns via Telia, baspaket ingår med 100Mbit/s samt tv med bas plus, medlem kan själv köpa till högre hastighet eller fler tv-paket.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 100 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelförråd på den fina innergården.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2021 stambyte i källaren, 2020 renovering av trapphus, fiber installerades, 2018 fasadrenovering, målning av fönster, OVK genomförd och godkänd, 2015 upprustning av innergård, 2010 installation av bergvärme, 2008 stamspolning, 2007 bygge av vindsvåningar, takrenovering i samband med detta, 2006 installation av hiss, säkerhetsdörrar samt trapphusrenovering, 2004 stambyte av v/a stammar för badrum, slutet av 1990-talet byte av elstigare, 1990-93 byte av v/a stammar för kök.

Kommande renoveringar

Nu är alla stora renoveringar genomförda och det finns inga beslut om kommande renoveringar, löpande underhåll vid behov.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter lång gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par kvarter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till strandkanten, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken, Hagaparken eller Lill-Jansskogen. Du bor även granne med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera bra restauranger, bland annat Agrikultur med Michelin-stjärna som ligger i kvarteret intill.