Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Timrågatan 38
  [Område] => Vällingbyhöjden
  [Våning] => 0, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 96 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 309 kr/mån inkl v/a, kabel-tv grundutbud, bredband, fiber, parkeringsplats )

Timrågatan 38

FENOMENALT FEMTIOTAL – LUGNT, VÄLPLANERAT OCH NATURNÄRA RADHUS

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Timrågatan 38
Område
Vällingbyhöjden
Våning
0, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
96 kvm
Föreningens information
Avgift
3 309 kr/mån inkl v/a, kabel-tv grundutbud, bredband, fiber, parkeringsplats

Driftskostnader

Uppvärmning
20 773 kr/år
Försäkring
1 440 kr/år
Total driftskostnad
22 213 kr/år
Drift räknat på
5 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Curman & Gunnertz 1954

Husen på Timrågatan 6–80 uppfördes under åren 1954–1957 och ritades av Jöran Curman (1907–1972) och Nils Gunnertz (1913–1963). Dessa två samarbetade under namnet Curman & Gunnertz och ritade bland annat också Strandliden i Hässelby och det svenska generalkonsulatet i Mariehamn. För gestaltningen av området på Timrågatan anlitades dessutom landskapsarkitekt Walter Bauer. Radhusen uppfördes framför allt som enplanshus. Några suterränghus fanns från början och efter en påbyggnad i slutet av 1960-talet, under arkitekt Åke Kratz, fick några av husen två våningar. Fasaderna är i huvudsak utförda i gult tegel, men de hus som byggts på har en gatufasad som är klädd med brun träpanel. Radhusen är byggda i en U-form runt en större kupera yta med berghällar, tallar och annan växtlighet. Brf Lagerbiträdet består av 37 bostadsrättsradhus med motsvarande antal garage. Föreningen tar ett stort helhetsansvar för både bostäderna och miljön i närområdet. Man har gemensamma städdagar och höstfest/kräftskiva.

FÖRENINGEN

Brf Lagerbiträdet

Föreningen

Brf Lagerbiträdet (org. nr 702001-2600) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Lagerbiträdet 4 och Månglaren 2 år 1954. Föreningen består 37 radhus belägna på Timrågatan 4-54 samt 58-80, samt 37 parkeringsplatser. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 975 kr per kvm boarea (enligt årsredovisningen för 2019). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Emvix.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för fiber, kabel-tv och bredband (ingår i månadsavgiften).

Förråd

Huset disponerar ett eget rymligt vindsförråd.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med torkrum, samt spolgarage. Varmgarage à 460-900 kr/mån f.n. kö.

Renoveringar, i urval

2018 fönster, samtliga ytterdörrar utbytta, renovering av träpaneler, 1980-talet takrenovering.

Planerade renoveringar

Ventilationsprojekt är planerat, och är f.n. under upphandling.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vällingbyhöjden är ett sammanhållet och välbehållet villa- och radhusområde från 1950-talet. Sven Markelius, som vid denna tid var stadsplanedirektör i Stockholm, tog tillsammans med Göran Sidenbladh fram stadsplanerna för Vällingby som skulle bli en ny typ av stadsdel, en så kallad ABC-stad, vilket stod för arbetsplatser, bostäder och centrum. När Vällingby stod färdigt fick det stor uppmärksamhet med besökare från hela världen som kom för att studera den nya moderna stadsdelen. Vid Vällingbyhöjden byggdes ett antal villor men framför allt radhus i kuperad miljö, nära naturen och vidsträckta ängar. På Timrågatan bor man i anslutning till en allmänning och skogsområde. Här finns fina motionsstråk, utegym, fotbollplaner, tennisbana och möjligheter för både längd- och pulkaåkning vintertid. Till den närliggande Nälstaskolan finns cykelbanor i enighet med ABC-stadens idéer om att man inte skulle behöva korsa bilvägar på sin väg till skolan. Till Vällingby centrum och tunnelbanan är det knappt tio minuters promenad och därifrån tar färden 20 minuter till Fridhemsplan och 30 till T-centralen.