Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fyrskeppsvägen 54, vån 3/3
  [Område] => Kärrtorp
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 52 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 492 kr/mån Inkl värme, vatten och grundutbud-tv. Obl tillägg för bredband om 254kr/mån )

Fyrskeppsvägen 54

STOR OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE

TEXT:MURÉN STYLING:COPPARSTAD FOTO:BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fyrskeppsvägen 54, vån 3/3
Område
Kärrtorp
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
52 kvm
föreningens information
Avgift
3 492 kr/mån Inkl värme, vatten och grundutbud-tv. Obl tillägg för bredband om 254kr/mån

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 772 kr/år
Total driftskostnad
4 772 kr/år
Drift räknat på
1 person

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: 1949 - 1951 Svenska Riksbyggens Arkitekt

I kvarteren Barsebäck och Falsterbo 1949–1950 uppfördes sju byggnader som idag utgör Brf Fyrskeppet. Husen ritades av arkitekt Henning Orlando på Riksbyggens arkitektkontor. Orlando föddes i Frankrike som son till två cirkusartister, kom till Stockholm som 14-åring och utbildade sig till arkitekt vid Kungliga Tekniska högskolan. I Stockholm är hans mest kända byggnad det 16 våningar höga ”Erlanderhuset” i Marieberg där dåvarande statsminister Tage Erlander bodde. Husen i Kärrtorp har alla tre våningar och ligger grupperade i terrängen kring en öppen gård. Brf Fyrskeppet bildades 2007 och fick köpa husen ett par år senare. Föreningen har en övernattningslägenhet och en föreningslokal som boende kan hyra för gäster och fester, och dessutom finns två tvättstugor.

FÖRENINGEN

Brf Fyrskeppet

Antal lägenheter och lokaler

Brf Fyrskeppet består av 240 lägenheter, varav 215 är upplåtna med bostadsrätt och 25 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler som hyrs ut. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1949-1951 av arkitekt Svenska Riksbyggens Arkitektkontor.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om 2019 och sträcker sig till år 2023.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Det finns 16 st. varmgarage för 1340 kr/månad, 39 st. P-platser med el för 570 kr/månad och 52 st. P-platser utan el för 444 kr/månad. Separat kö som handläggs av SBC och i övrigt Boendeparkering på gatan.

Renovering

1993 - utbyte undercentraler. 1995 - stamrenovering kök/badrum. 2014 - fönsterbyte och nybyggnation av fyra tvättstugor. 2013 - installation bredbandsnät, fiber (Bredbandsbolaget). 2015 - byte av låssystem, uppfräschning utemiljö och OVK inkl. rengöring av kanaler. 2016 - renovering av entrépartier och utbyte av garageportar. 2017 Utbyte av samtliga källardörrar. 2018 - förbättringar hyresrätter, radonmätning och renovering lokaler.

Kommande och pågående renoveringar:

Dränering av föreningens hus pågår. Fasadrenovering ska genomföras efter det. Renoveringarna är planerade att utföras med hjälp av föreningens befintliga medel. En underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2037 följs.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till cirka 8 903 kr/kvm boyta. I kassan finns 8,9 mkr och intäkterna från hyresrätter, lokaler och garage ger goda intäkter om ca 3,9 mkr/år.

Avgifter

Inga avgiftsförändringar är planerade. I avgiften ingår värme & vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 254 kr/mån.

Överlåtelseavgift om 1 183 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift 473 kr per pant.

Förråd

Källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelställ samt ett antal cykelförråd, föreningslokal samt övernattningslägenhet.

Bredband och tv

Gruppanslutning levereras via fiber från Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande, exempelvis mellan sambos, godkänns. Minsta ägarandel är 10 %.

Uthyrning i andra hand

Avgift för andrahandsupplåtelse debiteras lägenhetsinnehavaren med 5 % av gällande prisbasbelopp

Hemsida

http://www.brffyrskeppet.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från styrelsemedlem i februari 2020, föreningens hemsida samt årsredovisning för 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsdelen Kärrtorp bildades 1948 men namnet Kärrtorp härrör från ett torp, Kärrtorpet, från 1790, som också finns kvar än idag. Kärrtorps centrum är ett levande centrum med flera mataffärer och andra butiker, serviceinrättningar, restauranger och fik, samt Turteatern och biografen Reflexen. På denna adress bor du ett stenkast från Nytorps gärde, där det på sommaren finns pool, och även nära Nackareservatet. Inom tio minuter nås tunnelbanan vid ett flertal stationer; Blåsut, Hammarbyhöjden, Kärrtorp, Sandsborg och Björkhagen.