Type and press Enter.

Vattenledningsvägen 45

LJUS OCH MYSIG FUNKISLÄGENHET MITT I GAMLA MIDSOMMARKRANSEN

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 45
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1,5 rum och kök
Area
39 m²
föreningens information
Avgift
2 578 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Allmänt om fastigheten

El
2 799 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
4 499 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall, 1935

Huset på Vattenledningsvägen 45, Konvolvulus 6, byggdes och stod inflyttningsfärdigt 1936. Det ritades av arkitekt Ernst Grönwall, och är ett av hans första uppdrag. Just 1936 tog han sin arkitektexamen från KTH. Efter detta kom han bland annat att rita flera biografer med tillhörande bostadshus, som Draken vid Fridhemsplan, Victoria på Götgatan, Esplanad på Karlavägen och det vackra hus vid Karlaplan som tidigare inhyste Radiotjänsts studio och numer tillhör Maximteatern. Konvolvulus 6 är ett klassiskt funkishus i tre våningar samt källare. Dess fasad är putsad i en gul kulör. Brf Konvolv är en liten, väl fungerande och lättillgänglig förening. De boende har en gemensam innergård med träd som syren och hägg, bärbuskar och odlingsmöjligheter samt utemöbler och grillplats. I huset finns tvättstuga och lägenhetsförråd.

FÖRENINGEN

Brf Konvolv

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Konvolv äger fastigheten Konvolvulus 6 på Vattenledningsvägen 45. Föreningen består av 12 lägenheter om totalt 600 kvm. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1998 och föreningen förvärvade fastigheten samma år.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB. Teknisk förvaltning sköts av Nabo.

Urval renoveringar

2019, renovering av originalfönster och nya energiglas samt stamspolning. 2017, målning av trapphus. 2013, fasadrenovering.1998, ombyggnad av hela fastigheten inkl. stammar i kök och badrum.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 6,1 Mkr, vilket ger cirka 10 100kr per kvm boyta. Föreningen amorterade ca 400 000 kr under 2019. Föreningen har dessutom 522 tkr i kassa och bank och planerar att amortera ca 100 000 kronor per år. Avgifterna sänktes med 10% för 10 år sedan och har sedan dess varit oförändrad. Enligt ny underhållsplan kommer avgifterna höjas med 3% de närmsta 2-3 åren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Städning av gemensamma utrymmen

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta. Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam vacker innergård. I källaren finns gemensam tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd.

Parkering

Gatuparkering på stadens mark, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och VA ingår i avgiften. Bredband levereras via ip:only, fiber installerat. Bostadsrättshavaren väljer själv vilken leverantör de vill använda.

Förråd:

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-03, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage och många caféer och restauranger, samt anrika biografen Tellus. På promenadavstånd ligger även Vinterviken med bland annat bad, trädgårdar och café. Svandammsparken är en annan oas i närområdet som är härlig att ha nära till. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. På denna adress bor du dessutom endast 2–3 minuters promenad från tunnelbanan.