Type and press Enter.

Hägerstensvägen 162

FUNKISDRÖM! SOCIAL ETAGE-TREA MED BALKONG

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 162
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
75 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
4 117 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas och bredband

Allmänt om fastigheten

El
2 980 kr/år
Försäkring
2 900 kr/år
Total driftskostnad
5 880 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1948

Brf Taltrastens hus ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor som även hade hjälp av Eino Tuompo och A Albert. Byggnaderna, som har fyra våningar, uppfördes 1948–1950 och är fina exempel på den tidens byggande, där bland annat bottenvåningarnas tegelbeklädnad är ett tjusigt inslag. Brf Taltrasten tillhör än idag HSB och är en stor förening med 104 lägenheter, inklusive en som hyrs ut till en tandläkarmottagning, och 13 lokaler, varav 10 hyrs ut till kommersiell verksamhet. De boende kan ta del av en mängd faciliteter som en gästlägenhet med fyra bäddar, en stor samlingslokal med kök, ett hobbyrum, ett gym, pingisrum, två tvättstugor och flera cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns här en stor och lummig innergård i bevarad och upprustad 1950-talsstil med Ölandssten, pergolor, utemöbler, grillar, lekplats och odlingslådor. Den som är odlingsintresserad kan gå med i föreningens odlingsgrupp men här finns också en egen trädgårdsmästare. I juletid lyses gården upp av en stor gran.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Entitan 18, 21 och 27. Förening består av 104 lägenheter varav 103 upplåts som bostadsrätter och 1 upplåtes med hyresrätt. Föreningen har dessutom 13 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 1943.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Garage och parkering

I området råder boendeparkering. Läs mer på Stockholm stads hemsida.

Urval renoveringar

Stambytt kök och elstigare bytta 2004 samt Stamspolat 2018. Relining av liggande stammar marken, 2019. Injustering av radiatorer, 2020. Renovering av balkongplattor, dränering, tak- och fasadrenovering 2017. Trapphusrenovering 2005. Portrenovering samt OVK 2016. Radonmätning 2010. Relining av stammar på markplan, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, endast löpande underhåll. 2020, injustering av radiatorer. 2022 OVK. 2023 planerar de att fräscha upp ytskikten i trapphus och gemensamma utrymmen, målning av staket, räcken och portar.

Månadsavgift

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Kabel-TV & bredband

kabel-TV (basutbudet via Com Hem) och bredband från Bredbandsbolaget.

Ekonomi

Föreningens ekonomi anses vara god med ett starkt sparande. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till 34,4 milj kr vilket ger en belåning på cirka 4200 kr/kvm boyta. Föreningen amorterade ca 6 mkr under 2018. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal, gästlägenhet, träningslokal, pingisrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter. Den närmsta tvättstugan ligger i källaren på Hägerstensvägen 158-160.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Minsta ägarandel på boende 10%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen samt senaste årsredovisning och stadgar 2020-03-18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Lägenheten har ett perfekt läge. Mataffär i huset och bästa italienska caféet med mysig uteservering runt hörnet på Fågeltorget. Två kvarter bort ligger Aspuddsparken med stor lekpark och 4H-gård, sommartid även med minigolf och servering. Bästa maten finns på Fabel bar och vill man handla finns till exempel Aspuddens bokhandel och Fenix second hand. I september varje år fylls hela Hägerstensvägen av den årliga 2 km loppis, som man verkligen har på första parkett från lägenheten. Det är gångavstånd till bad- och utsiktsklipporna vid Örnsberg/Vinterviken och lika nära är det till Midsommarkransen med restauranger och butiker där. Tvärs över gatan ligger trapporna upp till Telefonplan. Från den lugna och puttriga småstadskänslan är det inte heller långt till stadens puls. Liljeholmsgallerian är ett stopp bort med tunnelbanan och du cyklar snabbt in till Hornstull och söder.