Type and press Enter.

Vintervägen 28

MYSIG OCH CHARMFULL ETTA MITT I GAMLA RÅSUNDA

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

VISNINGAR

9

aug 2020

söndag

14.30 till 15.15
Välkommen på visning - boka in dig hos mäklaren om du vill komma!

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vintervägen 28, 3tr
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
32 m²
Enligt uppmätning
Avgift
1 449 kr/mån Inkl: värme, v/a, bredband, grundutbud kabel-tv från Com Hem
Pris
2 350 000 kr/Pris

Allmänt om fastigheten

El
1 200 kr/år
Försäkring
1 956 kr/år
Övrigt
2 664 kr/år
Total driftskostnad
5 820 kr/år
Beräknat antal pers
1
Kommentar
Övrigt: gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

PROMENADSTRÅKET LÄNGS RÅSTASJÖN OCH LÖTSJÖN
Utegym, fik och framför allt möjlighet att utveckla fågelskådning som hobby. Ett av få ställen med övervintrande hägrar!
GAMLA FILMSTADEN
Fint bevarade miljöer med biograf, våffelcafé, restaurangen Regissörsvillan och rundvandringar där man kan lyssna på historier om gamla filmstjärnor
STRÅKET
Ett litet torg med fontän av Carl Milles, Enricos vinbar och Piazza Råsunda där man kan äta salsicciapizza med infödda AIK:are
DU BON PAIN
Bageri med riktigt bra kanelbullar
CAFÉ MEZZO
Familjärt fik med solig uteservering

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Löfgren & Otterström 1912

Det ståtliga huset Almen 10 ligger i hörnet av Vintervägen och Råsundavägen. Det uppfördes under åren 1911–1912 och ritades av Löfgren & Otterström arkitektbyrå. Ernst Otterström drev firman ihop med Paul A Löfgren och står bakom ett flertal byggnader som uppfördes då Råsunda byggdes ut, bland annat också det så kallade ”Slottet” på andra sidan Solparken. Almen 10 har en ljust gul putsad fasad som pryds av flera burspråk och smidesbalkonger i olika utföranden. Mot Vintervägen frontas två vackra prydnadsgavlar som kröner ett av burspråken och en rad infällda balkonger. Fönstren har bytts under senare tid, dessa var ursprungligen tidstypiskt småspröjsade, likt överdelen av de två bevarade entrédörrarna på Vintervägen 28 och Råsundavägen 121 A. Huset uppfördes just i den period som Råsunda blev ett municipalsamhälle (1911) och fick sin första stadsplan (1912). 1912 pågick också en del av Stockholms olympiska spel i Råsunda med flera tävlingar i området, bland annat fotboll och skytte. Brf Almen 10 är en trevlig förening som månar om sitt hus och uppskattar dess historia. I trapphuset sitter gamla svartvita fotografier från området. På gården kan de boende njuta av grönska och välskötta rabatter samt uteplats och grill. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel finns i husets källare. Dessutom finns förråd för cyklar och ett pingisrum, samt 25 lägenheter och 3 lokaler.

FÖRENINGEN

Brf Almen 10

Föreningen

Brf Almen 10 (org. 716460-2000) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Almen 10 år 1990. Föreningen består av ett gathus med adresserna Råsundavägen 121 A-B samt Vintervägen 28 och omfattar 25 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 031 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 6.9 MSEK med en kassa på ca 1.7 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och mycket goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2014 trapphus, 2011-2013 stambyte i kök och badrum, målning av fönster mot gård, 2010 genomgång av gården, 2008 uppfräschning av tvättstuga, 2007 vindsfönster renoverades, 2005 målning av trapphus, målning av tak, 2004 målning av fönster mot gatan, balkonger byggdes, 2001 fjärrvärme installerades.

Planerade renoveringar

2020 målning av fönster mot gatan, 2021 renovering av tak.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och fiber via Stockholms Stadsnät. 100/100 Mbit/s ingår i avgiften samt Com Hems grundutbud.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkskåp, trevlig innergård med utemöbler, grill och planteringar, källarrum med pingisbord, cykelrum, barnvagnsrum, källare och gårdsplan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen den 27 april 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda är ett charmigt och mysigt område samtidigt som det bär anor av storstadselegans som kan bland annat kan ses på Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, Solparken med rhododendron, högresta lärkträd och små bäckar och omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Ihop med anrika Filmstaden där svensk filmindustri föddes utgör de en fin tidskapsel. Samtidigt finns här ett stort utbud av både matställen och shopping, både i de närmaste kvarteren och vid Mall of Scandinavia som ligger på gångavstånd. Solna kommun består dessutom till en tredjedel av ytan av parkområden och flera av dem finns nära denna adress.