Type and press Enter.

Hägerstensvägen 162

GAVELTVÅA MED BALKONG

TEXT:MURÉN FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 162
Område
Aspudden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
55,5 m²
Avgift
3 425 kr/mån Inkl. värme, vatten, basutbud TV & bredband.

Allmänt om fastigheten

El
3 360 kr/år
Total driftskostnad
3 360 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1948 Staffan Malmquist

Huset

Brf Taltrastens hus ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor som även hade hjälp av Eino Tuompo och A Albert. Byggnaderna, som har fyra våningar, uppfördes 1948–1950 och är fina exempel på den tidens byggande, där bland annat bottenvåningarnas tegelbeklädnad är ett tjusigt inslag. Brf Taltrasten tillhör än idag HSB och är en stor förening med 104 lägenheter och 20 lokaler. De boende kan ta del av en mängd faciliteter som en gästlägenhet med fyra sovplatser, en stor samlingslokal med kök, ett hobbyrum, ett gym, pingisrum, två tvättstugor och flera cykel- och barnvagnsförråd. Varannan månad kommer en container som medlemmarna kan slänga grovsopor i och det finns ett bytesrum att lämna saker i som någon annan kan ha nytta av. Dessutom finns här en stor och lummig innergård med utemöbler och flera grillar, lekplats och odlingslådor. Den som är odlingsintresserad kan gå med i föreningens odlingsgrupp men här finns också en egen trädgårdsmästare. I juletid lyses gården upp av en stor gran.

FÖRENINGEN

HSB Brf Taltrasten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar tre fastigheter Entitan 18, 21 och 27. Förening består av 104 lägenheter varav 103 bostadsrätter och 13 hyresrättslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1948 av arkitekt Staffan Malmquist. Föreningen bildades 1943.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering

I området råder boendeparkering läs mer på föreningens hemsida https://www.taltrasten.se.

Renovering:

Stambytt kök och elstigare bytta 2004, Stamspolad 2018, Tak och fasad renovering 2017, renovering av balkongplattor 2017, Trapphusrenovering 2005, Portar renovering samt OVK 2016, Radonmätt 2010.

Kommande renoveringar:

Reliningprojekt av liggande stammar är planerat under slutet av 2019 och början av 2020 samt OVK 2022.

Kabel-TV & bredband

Värme, vatten, kabel-TV (basutbudet via Com Hem) och bredband från Telenor.

Ekonomi:

Föreningens ekonomi anses vara god med ett starkt sparande. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017-2018 till 41,533 milj kr, men under januari 2019 har föreningen amorterat 6milj kr vilket ger en belåning på cirka 4200 kr/kvm boyta. Föreningen har inga planer på att ändra avgiften de närmsta åren.

Avgifter 3425: kr/mån inkl. värme, vatten, TV basutbud och bredband.

Förråd

Ett större vindsförråd och en matkällare.

Gemensamma utrymmen:

I föreningen finns två tvättstugor, föreningslokal, gästlägenhet, träningslokal, pingisrum. Cykel och barnvagnsrum finns i samtliga fastigheter.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Minsta ägarandel på boende 10%

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDETAspudden är en grön stadsdel med flera små parker, och den äldre bebyggelsen ger känslan av en mysig småstad utanför staden. Aspuddens centrala kärna har många trevliga restauranger, caféer och butiker, och stadsdelen kan även stoltsera med en egen oberoende bokhandel. Här anordnas bland annat studiecirklar, författaraftnar och filmvisningar. Du bor också nära Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara ett par minuter att gå till tunnelbanan som snabbt tar dig till Söder och city.