Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Alingsåsvägen 38
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 100 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 6 785 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatorisk avgift för kabel-tv tillkommer om 65kr/månad. )

Alingsåsvägen 38

HÄRLIG FAMILJEFEMMA HÖGST UPP I HUSET – FYRA SOVRUM OCH TVÅ BALKONGER

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Alingsåsvägen 38
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
5 rum och kök
Area
100 kvm
Föreningens information
Avgift
6 785 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatorisk avgift för kabel-tv tillkommer om 65kr/månad.

Driftskostnader

El
4 500 kr/år
Försäkring
5 000 kr/år
Total driftskostnad
9 500 kr/år
Drift räknat på
5 personer
Kommentar
2 vuxna och 3 barn i hushållet. Driftkostnader enligt schablon.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BAGERI LA BONNE FEMME OCH ALL NÄRSERVICE, INKL GYM
NACKARESERVATET
HAMMARBYBACKEN
TINGELINGPARKEN MED PULKABACKE
HAMMARBYHÖJDENS IP OCH INDIANPARKEN INTILL

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1939

Huset på Alingsåsvägen 38–40, Docenten 2, uppfördes under åren 1939–1940 och ritades av arkitekt Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm. Docenten 2 är ett smalhus i tre våningar som ligger i suterräng. Fasaden är putsad i en vit nyans och huset har två trapphus. Runt byggnaden finns gräs, träd och berghällar. Här har Brf Docenten 2 en trevlig gård. Den som är odlingsintresserad har här möjligheter att syssla med det. Gemensamt i huset finns också bland annat tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum och en liten snickarverkstad.

FÖRENINGEN

Brf Docenten 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Docenten 2 är en äkta förening belägen på fastigheten Docenten 2 på adresserna Alingsåsvägen 38-40. Föreningen består av 11 bostadsrätter om totalt 600 kvm boyta. Föreningen registrerades 1982.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld är idag 42 tkr/år. Den kommer öka successivt upp till 89tkr/år mellan 2023-2029.

Förvaltare

Teknisk förvaltning sköts av föreningen. Ekonomisk förvaltning sköts av Asp & Berglund AB.

Urval renoveringar

Takbyte, 2019. Fönsterrenovering, 2014. Fasadrenovering, 1996. Stambyte kök och badrum, 1992/93. Byte av elstigar, 1988.

Kommande renoveringar

Det finns inga renoveringar planerade i de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 2,5 mkr. Detta ger ca 4300 kr/lån per kvm. Snittet i området är ca 7500 kr/lån per kvm. De har ca 300tkr i kassan. Avgifterna höjdes i början av 2020 och nu finns inga avgiftsförändringar planerade.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare samt torkskåp. Föreningen har dessutom en gemensam gård med två uteplatser på trätrall. Vid intresse får man även odla och plantera på gården. Det finns gemensamt cykel- och barnvagnsrum samt snickeriverkstad i källaren.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 65kr/månad tillkommer för kabel-tv basutbud via ComHem. Medlem tecknar själv bredbandsavtal, nuvarande ägare har det tecknat avtal med ComHem.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-04-30, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden lättillgängliga, Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym bland annat, så har finns alla förutsättningar för ett liv nära naturen. När du i stället vill leva stadsliv kan du snabbt och smidigt både cykla och promenera till Söder, eller hoppa på tunnelbanan som bara ligger ett par minuter hemifrån.