Type and press Enter.

Kulstötarvägen 54

FRIKÖPT EGNAHEMSHUS MED PLAN TRÄDGÅRDSTOMT I SYDVÄSTLÄGE

TEXT: HENRIK STYLING: WIDA DESIGN FOTOGRAFI: BOUKARI

Denna bostad är såld

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Kulstötarvägen 54
Område
Tallkrogen
Rum
5 rum
Area
53 m² + 62 m² biarea
taxeringsinformation
Tomtareal
499 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme + elburen golvvärme
Energideklaration
Utförd 2019-11-05
Energiklass
G
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isoler + 2-glas i bågar
Tak
Sadeltak med tegelpannor, papp, läkt, råspont
Grundläggning
Källare/grundsula
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet.
Släggkastaren 12

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
18 153 kr/år
El
20 690 kr/år
VA
3 714 kr/år
Renhållning
3 580 kr/år
Sotning
100 kr/år
Försäkring
5 611 kr/år
Total driftskostnad
51 848 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
Viktigt att veta är att driftskostnaderna är faktiska siffror från tiden då nuvarande ägare haft huset uppdelat och uthyrt i tre hushåll, med varsitt kök och varsin förbrukning samt två sopkärl. Väsentligt lägre driftskostnader väntar t.ex. en vanlig familj.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
4 985 000 kr/år
Summa pantbrev
3 375 000 kr
Tomtareal
499 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Inga rättigheter hittades.
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt:

Huset på Kulstötarvägen 54 har fastighetsbeteckningen Släggkastaren 12 och uppfördes 1938 av typograf Nils Andersson och hans familj, på mark som Stockholms stad upplåtit för bygge av småstugor. Byggnaden var i grunden en småstuga av typ V anno 1936 bestående av två rum och kök på entréplan samt källare med pannrum, tvättstuga och matkällare samt ett disponibelt utrymme. Ritningarna är vanligtvis inte signerade, men de togs fram under överinseende av Edvin Engström. Idag är det fortfarande en klassisk småstuga som i mångt och mycket bevarar sin ursprungliga karaktär, även om huset byggts till en smula och fått nya fönster och dörrar. Inte minst finns en elegant trappa med svartmålat räcke i bästa funkisstil och ett vackert tegeltak med enkupigt tegel. Interiört hittar vi bl.a. vacker fiskbensparkett i ett par rum samt en elegant öppen spis.

OMRÅDET

Tallkrogen bildades 1934 och stadsplaneraren Albert Lilienberg utformade detta egnahemsområde som en idrottsarena, där gatorna är utlagda som löparbanor. Idag är Tallkrogen en välbevarad och enhetlig stadsdel med en hög trivsel och känslan av att vistas i en småstad. Området har en egen tunnelbanestation där färden tar 10 minuter till stan. Intill denna station finns en välsorterad mataffär, pizzeria, indisk restaurang, gym, spel- och tobaksaffär samt djuraffär. På cykelavstånd finns Enskedes främsta mataffär Ica Kvantum Bea med allt vad du kan tänkas behöva. Det finns parker och grönytor samt mindre skogspartier och större skogar såsom Majroskogen och Svedmyraskogen. Närhet finns också till Skogskyrkogården som är upptagen på världsarvslistan. Skolor och förskolor är det ingen brist på i Enskede, säkerligen hittar du en egen favorit. Gatuparkering är gratis i området.