Type and press Enter.

Banérgatan 48

LJUS OCH LUFTIG FUNKIS MED BALKONG OCH FRANSK BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Banérgatan 48
Område
Östermalm / Karlaplan
Våning
1.5 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
69 m²
Faktisk uppmätning
Avgift
3 324 kr/mån ink värme och vatten

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1938 N W Larsson

1938 stod huset på Banérgatan 48 inflyttningsfärdigt. Det ritades av N W Larsson som var en arkitekt, eller rättare sagt byggnadsingenjör, som ritat mycket på Gärdet och vid Gustav Adolfsparken. Tamburmajoren 2, som är fastighetsnamnet på denna adress, är bebyggd med ett klassiskt funkishus i sex våningar som har en fasad putsad i en gulröd nyans med en mängd fönster och balkonger samt två burspråk. Huset ligger cirka sex meter in från Banérgatan, vilket ger rymd och luftighet omkring. På baksidan bildar kvarteret en u-formad innergård med en öppning mot Wittstocksgatan. Denna innergård drivs av en samfällighet med samtliga fastighetsägare i u:et. Här finns både utemöbler och grillmöjlighet, grönska och lekytor med sandlåda. I huset finns en nyrenoverad tvättstuga, torkrum, cykelförvaring och lägenhetsförråd. Till denna lägenhet hör ett källarförråd om cirka 6 kvm.

FÖRENINGEN

Brf Tamburmajoren 2

Föreningen

Brf Tamburmajoren 2 (769609-0054) är en oäkta bostadsrättsförening som består av 29 lägenheter. Föreningen bildades 2004.

Renoveringar, i urval

1994 Stambyte. 1996 Renovering av fasad, balkonger och tak. 2018 Stambyte källare samt ny tvättstuga.

Ekonomi

Fastigheten är i gott tekniskt skick. Föreningen har 11.3 MSEK i långfristiga skulder (nya lån upptagna för stambyte i källaren samt ny tvättstuga sen årsredovisningen 2018). Det finns inga planer på avgiftsändringar. Föreningen tar en pantsättningsavgift om 1 % av basbelopp per pant (465 kr) samt överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet (1162 kr) som debiteras köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Ett källarförråd, ca 6 kvm.

Medlemskap

Föreningen GODKÄNNER juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt emellan Karlaplan och Fältöverstens shoppinggalleria och Gärdets och Djurgårdens rekreationsområden. Busslinje 4 stannar precis utanför huset och det tar 4–5 minuter att gå till tunnelbanan. Gustav Adolfs-området är en liten pärla med hus från 1930- och 1950-talen. Såväl Östermalmsskolan som Gärdesskolan ligger mycket nära, liksom flera förskolor och Gustav Adolfsparken med parklek. Trevligt är också att ha Valhallabageriet i samma kvarter, och snabbt kunna gå och köpa färskt frukostbröd och bakverk.