Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kattgränd 6, 2 tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 138 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv )

Kattgränd 6

FUNKIS MED VY ÖVER RIDDARFJÄRDEN – VÄLPLANERAD LJUS TVÅA MED ORIGINALKÖK

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kattgränd 6, 2 tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
föreningens information
Avgift
2 138 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
1 200 kr/år
Försäkring
1 920 kr/år
Total driftskostnad
3 120 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Friberg & Hawerman 1945

Huset på tomten Skinnarviksberget 20 byggdes som ett barnrikehus åt Stockholmshem, där familjer med många barn kunde flytta in i ett ljust och bekvämt boende och få subventionerad hyra baserad på antalet barn i familjen. Huset stod färdigt 1945 efter ritningar av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg. Dessa två, med gemensamt arkitektkontor, ritade många av de barnrikehus som byggdes i Stockholm under 1940-talet, men står även bakom ett antal offentliga byggnader. Tegel var ett vanligt fasadmaterial på dessa typer av hus och så är fallet även här. Materialet var, och är, både lättskött och dekorativt. Huset ligger i hörnet av Bastugatan och Kattgränd och har tre våningar (plus entréplan) och tre trapphus. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Brf Bastukatten är en i det närmaste skuldfri förening med 41 lägenheter. De boende har en gemensam trivsam innergård med skyddat lummigt läge och kvällssol, utemöbler och grill. I huset finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra för 200 kr/natt.

FÖRENINGEN

Brf Bastukatten i Stockholm

Antal lägenheter

Brf Bastukatten i Stockholm är en äkta förening och äger marken. Föreningen består av 41 lägenheter med bostadsrätt.

Ekonomi

Föreningen är i det närmaste skuldfri och har endast långfristiga skulder på ca 475 tkr, dvs ca 296 kr/kvm bostadsyta. Snittet för en välskött förening på Södermalm ligger på ca 6 000 kr/kvm bostadsyta. Den sista hyresrätten såldes under 2020, och därefter finns en kassa på ca 5 mkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska av Tived Fastighetsservice AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen hos Trygg-Hansa.

Renoveringar

Föreningen besiktigade fastigheten 2012 och arbetar enligt en underhållsplan. "Inga stora renoveringsbehov" föreligger enligt ordföranden.

Några större renoveringar ur underhållsplanen. 2004 stambyte kök och badrum. 2006 byte fönsterdörrar i trä. 2005 byte tvättmaskiner. 2008 byte yttertak. 2010 ovk-besiktning och rengöring ventilationskanaler. 2011 målning träfönster. 2012 byte torkskåp och torktumlare. 2018 byte till digitalt låssystem och installerat automatiska dörrstängare.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 2,2 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd och övernattningslägenhet (200 kr/natt). Föreningen har också en fin innergård med träd och sittgrupper.

Andrahandsuthyrning

Får ske med tillstånd från styrelsen. Föreningen har generellt en tillåtande policy som kan sammanfattas frihet under ansvar.

Bredband och kabel-tv

Via Comhem. Bredband och basutbud kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Juridisk person/delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem och vill att de som köper lägenheten har för avsikt att bosätta sig där.

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2019 och föreningens ordförande i september 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

”Kattkvarteren” på Mariaberget hör till de äldsta på Södermalm, belagda sedan 1649. Här befinner du dig i alltså i anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Skinnarviksberget är med sina 53 meter över havet Stockholms innerstads högsta berg. Bastugatans och Monteliusvägens vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm med Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Samtidigt bor du här också nära Mariatorget och Hornsgatan och allt vad det innebär av ett stort utbud av restauranger, barer, butiker och kommunikationer.