Type and press Enter.

Sankt Göransgatan 64

MAGNIFIK FUNKIS MED SOLIG BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sankt Göransgatan 64
Område
Kungsholmen
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
66 m²
Avgift
2 875 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten samt ett vindsförråd.
Pris
5 495 000 kr/

Allmänt om fastigheten

El
6 459 kr/år
Försäkring
1 692 kr/år
Total driftskostnad
8 151 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Baserat på nuv. ägares livsstil.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Caffe Poli – bästa kaffet
Roppongi – magisk sushi
Stadshuskällaren - middag i Nobelklass
Pulkabacke i Kronobergsparken
Badstrand och beachvolleybollplaner i Rålis

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1942

Huset på Sankt Göransgatan 64, tomten Grinden 2, uppfördes 1941–1942 och ritades av Björn Hedvall, en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Bygget kom enligt uppgift till stånd tack vare bowlingentusiasten Hugo Engelbrecht. I källaren och under gården ligger således en bowlinghall, hemvist för Kungsholmens bowling. På de sex våningarna uppfördes mestadels enrummare, men även några större tvårummare med öppen spis och balkong, av vilka denna bostad är en utav. Huset är en klassisk funkisbyggnad med fasad putsad i en gul nyans och bottenvåning av tidstypiska brunmelerade klinkerplattor. När huset stod färdigt 1942 köptes det av den då nybildade bostadsrättsföreningen Kronobergsgården som än idag äger huset. Brf Kronobergsgården må vara Sveriges mest prisbelönta bostadsrättsförening. De senaste åren har de kammat hem en mängd fina priser, se bara; Årets byggnadsvårdare 2017 i kategorin Utveckla, Publishingpriset 2018 för årsredovisning och Sveriges bästa årsredovisning 2019. Byggnadsvårdspriset fick man för det manifest för byggnadsmedvetenhet som man tagit fram för att öka förståelsen för byggnaden och förhindra ovarsamma renoveringar i framtiden.

FÖRENINGEN

BRF Kronobergsgården

Föreningen

Brf Kronobergsgården är en äkta förening som förvärvade fastigheten Grinden 2 byggåret 1942. Föreningen består av ett gathus beläget på Sankt Göransgatan 64 och omfattar 65 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen har 3 lokaler. 1 lokal har under året omvandlats till 2 bostadsrätter (dold tillgång). Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 4 500 kr per kvm boarea (normalnivå ca 5 tkr - 8 tkr/kvm). Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten har fiber med upp till 1000 mbit från Stokab. Medlemmarna väljer och bekostar själv leverantör. För utbud se nedan http://www.openuniverse.se/tjanster-leverantorer/

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift/pantsättningskostnad

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen. 465 kr pantsättningskostnad/pant/lån.

Gemensamma utrymmen

”Gemensamt vardagsrum” och gästlägenhet som kan nyttjas av dem boende . Två bokningsbara tvättstugor, utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Cykelförvaring och sopsortering.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Renoveringar, i urval

2019 omvandling av en lokal till 2 bostadsrätter (dold tillgång, föreningen avser att sälja dem under 2020), 2019 installering av säkerhetsdörrar, 2017 fiber från Stokab drogs in till alla lägenheter, 2010 ny fjärrvärmeanläggning, 2009 renovering av portar mot gatan, 2009 byte av cirkulationspump, 1993 renovering gårdsbjälklag, 1993 va stammar bytt.

Planerade renoveringar

Inga större planerade renoveringar.

Städning

Trappstädning entreprenad.

Parkering

Föreningen har 19 p-platser (några med eluttag). 800 kr/mån. Fn. Kort kö.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2019.

Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras av köparen.

Övrigt

Besök gärna föreningens informativa hemsida

http://www.kronobergsgarden.se

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen och behöver inte sakna något. Både Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger precis intill, med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Runt om kvarteret finns hela fem livsmedelsbutiker (Ica x2, Willys, LIdl och Coop Daglivs) och en mängd olika gym och andra träningsmöjligheter, både inomhus och utomhus, som Kronobergsparken och Rålis med utegym och annat. Tunnelbana, ett stort antal busslinjer och flygbussar trafikerar alldeles nära bostaden.