Type and press Enter.

Erik Dahlbergsgatan 36

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET

FOTO: SPINELL STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erik Dahlbergsgatan 36, 5 tr
Område
Gärdet
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
36 m²
föreningens information
Avgift
1 965 kr/mån

Allmänt om fastigheten

El
2 600 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
Total driftskostnad
4 200 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Wallby 1935

Fastigheten Nybyggsgrind 4 uppfördes 1935 och ritades av Anton Wallby. Wallby var en ofta anlitad arkitekt som ritat ett femtiotal hus i Stockholm, de flesta under 1910- och 1920-talen. Nybyggsgrind 4 är en klassisk funkisbyggnad i sex våningar putsad i en ljusgul kulör. Porten är av ek och bevarad sedan byggnadsåret. Två rader burspråk finns på både gatu- och gårdsfasaden. När huset var nybyggt fanns en matvaruaffär och en damfrisering i husets botten, och här bodde också den då firade skådespelaren Eric Abrahamsson. Brf Erik Dahlbergsgatan 36 är en stabil och bra förening med boende som verkligen månar om sitt hus. Här finns 48 lägenheter, varav en är en kvarvarande hyresrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen har en uteplats på baksidan av huset samt en takterrass som går att boka och där det finns grill och utemöbler. I huset finns en gemensam tvättstuga i mycket gott skick, ett barnvagns- och cykelförråd i marknivå och källsorteringsrum i källaren. En ytterligare trevlighet är att det i trapphuset finns ett litet bibliotek där man kan byta böcker med varandra.

FÖRENINGEN

Brf Erik Dahlbergsgatan 36

Föreningen

Brf Erik Dahlbergsgatan 36 (org. nr 769615-5113) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Nybyggsgrind 4 år 2008. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Erik Dahlbergsgatan 36 och Sandelsgatan 33. Den omfattar 47 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt samt fem lokaler varav fyra med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 403 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen ombesörjs av HSB.

Bredband och kabel-tv

Fiber är indraget i alla lägenheter, kabel-tv levereras via Com Hem.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Takterrass med vidsträckt utsikt, utrustad med utemöbler och grill. I källaren finns tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även barnvagnsrum, cykelrum med infart från gatan samt källsortering.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Renoveringar i urval

2019 renovering av hiss, 2018 fiber indraget i samtliga lägenheter, nytt torkskåp i tvättstugan, 2015 yttertaket målades, köksfläktar utbytta till volymkåpor, stamspolning, 2014 rensning av ventilationskanaler, byten av ventilationsdon, 2013 nya takfläktar, 2012 besiktning av eldstäder, 2009 stamspolning, målning av fönster, renovering av trapphus och hiss, 2000 stambyte, nya elstigare, putsning av fasad, omläggning av yttertak.

Planerade renoveringar

2019 OVK

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Här bor du i ett lugnt och grönskande område med närhet till både stad och natur. Precis intill ligger fina Tessinparken med lekplatser, serveringar och sommartid även bad för barn. På andra sidan gatan ligger det trevliga familjeägda caféet Delantina. Omgivningarna ger många möjligheter till motion och rekreation, då du bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. På ett par minuters promenad når du Karlaplan och Fältöversten, och på några minuter till är du nere vid Stureplan.