Type and press Enter.

Nypongränd 4

VÄLPLANERAD FUNKISETTA LUGNT OCH CENTRALT I KRANSEN

FOTO: PEDERSEN TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nypongränd 4
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
33 m²
Föreningens information
Avgift
1 577 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Beräknat antal pers
1

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ivar Engström 1938

Byggmästaren och arkitekten Ivar Engström både ritade och uppförde huset på Nypongränd 4 under åren 1938–1939. Det är ett bostadshus i tre våningar samt en suterrängvåning där entrén till huset ligger. Huset är placerat i en sluttning, fasaden är putsad i rosa och suterrängvåningen i grått. Brf kv Nässlan 9 bildades 1978 och består av 15 lägenheter och man har även lokalintäkter från en hyreslokal. På framsidan av huset finns gräsmattor, växter och soptunnor, för platsen finns upprustningsplaner för nästa år. På baksidan har de boende en med avskild gård med gräsmatta, utemöbler och grill.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan nr 9

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nässlan nr 9 är en äkta förening belägen på fastigheten Nässlan 9 på adressen Nypongränd 4. Föreningen består av 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 stycken lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades år 1978.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen Förvaltning AB. Teknisk förvaltning har skett i egen regi.

Urval renoveringar

Rör- och elstambyte 1994. Renovering av tvättstuga, 1999. Bakgård renoverad, 2003. Omläggning av tak, 2005. Nytt värmesystem till fjärrvärme, 2010. Ommålning trapphus, 2016. Installation av fiber, 2016. Takrenovering, 2016. Stamspolning, 2017.

Kommande renoveringar

Det ska ske dränering av framsidan och sedan iordningställas med planteringar efteråt. Det kan ske under 2020 men en exakt tidsplan finns inte i dagsläget.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 1,8 mkr vilket ger en belåning på ca 2900 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har amorterat ca 88tkr/år de senaste åren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mysig gemensam bakgård med gräsmatta och grill. På framsidan av finns även fin växtlighet och soptunnor. På markplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd på markplan. Finns även ett mindre cykelförråd precis innanför ytterdörren/porten.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Föreningen har ett avtal med IP Only som avser fiber. Varje lägenhet väljer själv bredbands- och tv-abonnemang.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-18, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På lilla Nypongränd bor du avskilt och lugnt och flerfamiljshusen blandas med några av Midsommarkransens villor, som ger trivsam utsikt. Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Förutom mer kända hot spots som till exempel Tellus bio tipsar säljaren om Café Tegelbruket som gör fantastiska och mycket prisvärda husmanskostsluncher och bowlinghallen där man kan ta en öl och lära sig av de lokala proffsen hur man skruvar ett bowlingklot. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter.