Type and press Enter.

Vindragarvägen 2

PÅ FJÄRDE VÅNINGEN - LJUS OCH LUFTIG FUNKISTVÅA MED BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vindragarvägen 2
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
4 av 7, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
61 m²
föreningens information
Avgift
3 484 kr/mån Inkl: värme, v/a, bredband, kabel-tv (grundutbud)

Allmänt om fastigheten

El
2 676 kr/år
Total driftskostnad
2 676 kr/år
Beräknat antal pers
1

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1945

Brf Mälarens totalt sju byggnader, fem punkthus och två låghus, uppfördes under åren 1944 – 1947 och ritades av arkitekt Sven Wallander på HSB:s arkitektkontor. Wallander var även en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Han har främst ritat bostäder men även några offentliga byggnader som Norra Kungstornet på Kungsgatan. Vindragarvägen 2 ligger i ett av punkthusen. Föreningen Brf Mälaren bildades när husen byggdes och är en stor och stabil förening bestående av 282 lägenheter. För de boende finns en mängd tillgångar som grill, hobbyrum, motionsrum, föreningslokal och en egen roddbåt. Dessutom har man en gemensam takterrass med häftig vidsträckt utsikt över Södermalm, Globen, Liljeholmen, Gröndal och Essingeöarna. Till föreningen hör också Reimers gamla malmgård som HSB rustade upp och inredde som förskola.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Mälaren i Stockholm

Föreningen

HSB:s Brf Mälaren i Stockholm (org. nr 702001-4895) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Vinfatet 1 & 2, Remmaren 1, 2 & 3 år, Vindragaren 1 & 2 samt Räkenholmen 6 då byggnaderna uppfördes år 1945. Föreningen består av åtta gathus belägna på Reimersholme och omfattar 282 lägenheter med bostadsrätt, 8 lokaler med bostadsrätt, 5 lokaler med hyresrätt, 4 gästlägenheter samt 26 rum/lägenheter med hyresrätt som hyrs ut till ungdomar mellan 18-29 år med inskränkt besittningsskydd, dessa finns på Vindragarvägen 2, 10, 11, 12 och 19. I föreningen finns även 43 stycken parkeringsplatser. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 591 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Trädgård och markskötsel sköts av Kjell Johanssons Trädgårdsservice AB

Bredband och kabel-tv

Bredband från ComHem 100/10 ingår i avgiften. Kabel-tv via ComHem, vars grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 628 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga i markplan med 6 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 2 torkskåp, mangel och strykbräda finns på Vindragarvägen 4, föreningslokal, pingisrum, styrketräningsrum, hobbylokal, roddbåt att låna, 4 stycken gästlägenheter samt cykel och barnvagnsförråd. Fina och välskötta grönområden med sittgrupper och lekplats.

Garage och parkering

Föreningen förfogar över 43 parkeringsplatser med internt kösystem, en parkeringsplats kostar 1 000 kr / månad, det finns även boendeparkering via Stockholms Stad på gatan.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 OVK genomförd och godkänd, renovering av plattgång och dagvatten längs låghuset. 2017 nya dagvattenledningar i höghusen, helrenovering av tvättstugan på Vindragarvägen 4, 2016 omläggning av tätskikt i tak på Vindragarvägen 10, 12, 4 och 2, 2013-2014 balkongrenovering och fönstermålning på Vindragarvägen 2 och 4, 2012 renovering av piskbalkonger på samtliga hus, 2009 renovering och utbyte av värmecentral och undercentral, renovering av hiss, 2001 byte av stammar i kök och badrum samt elstigar, 1999 fasadrenovering på Vindragarvägen 2 och 4.

Planerade renoveringar

Nya portar med tillhörande låssystem, föreningslokalen ska renoveras under 2019, löpande underhåll pågår.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren.

Medlemskap

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm, ett sådant kostar 500 kr i insats och sedan utgår en mindre årlig avgift.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i september 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo på en ö är att leva nära årstiderna. Här är vattnet, naturen och lugnet alltid närvarande, samtidigt som staden finns tätt intill. Här kan du gå med badrock och ta ett dopp i kanalen (eller simma runt hela ön!) och duka till middag i närliggande park. Runt Reimersholme finns trevliga motionsstråk med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen, flera badbryggor och många picknickplatser. När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan. Därtill såg landskapsarkitekt Ulla Bodorff till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Bussar som täcker Söder och resten av stan via Kungsholmen och Östermalm går precis utanför dörren vilket gör staden lättillgänglig. Tunnelbanan finns vid Hornstull, som även erbjuder allt du kan önska av restauranger, barer, caféer, butiker och service.